Ανανεωμένο Ford C-MAX και με νέους 1.5 λτ. EcoBoost και ντίζελ


Η Ford αποκαλύπτει το σημαντικά αναβαθμισμένο μικρομεσαίο πολυχρηστικό C-MAX μαζί με το μεγαλύτερο Grand C-MAX (με τις συρόμενες πίσω πόρτες), τα οποία αναβαθμίστηκαν τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανικά. Εξωτερικά το ανανεωμένο C-MAX είναι πιο κομψό και ελκυστικό σχεδιαστικά από ποτέ και διαθέτει πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω άκρο με νέα φωτιστικά σώματα, προφυλακτήρες, μάσκα καπό κ.λπ. Επίσης υπάρχουν νέα σχέδια ζαντών και χρωμάτων αμαξώματος.

Στο εσωτερικό με το μοντέρνο σχεδιασμό έχει βελτιωθεί η εργονομία μέσω των λιγότερων χειριστηρίων στην κεντρική κονσόλα (όπως και στο ανανεωμένο Focus), ενώ έχει προστεθεί νέα οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων SYNC 2. Η Ford αναφέρει ότι έχουν βελτιωθεί η ποιότητα κατασκευής, η πρακτικότητα και ο εξοπλισμός, καθώς και η άνεση στο δρόμο μέσω της καλύτερης ηχομόνωσης.

Βελτιώσεις έχουν γίνει ακόμα στις ρυθμίσεις της ανάρτησης και του τιμονιού, ενώ σημαντικές αλλαγές υπάρχουν στους κινητήρες. Στους ντίζελ ο 1.6 TDCi αντικαταστάθηκε από τον 1.5 TDCi με 120 ίππους (+5hp), χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Αντίστοιχα στους κινητήρες βενζίνης ο 1.6 EcoBoostέ δωσε την θέση του στο νέο 1.5 EcoBoost, απόδοσης 150 και 180 ίππων. Ο πολυβραβευμένος 1.0 EcoBoost με 100 και 125 ίππους παραμένει χωρίς αλλαγές στην γκάμα του C-MAX, αλλά με χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Get it on Google Play Download on the App Store