Ford EcoSport ντίζελ 1.5 TDCi και με πολλές αναβαθμίσεις

Η Ford αναβαθμίζει το μικρό SUV μοντέλο της EcoSport, το οποίο παράλληλα εφοδιάζει και με το νέο πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων. Εξωτερικά αφαιρέθηκε η ρεζέρβα από την πόρτα του χώρου αποσκευών και αντικαταστάθηκε από κιτ επισκευής ελαστικού, επιτρέποντας πιο εύκολο άνοιγμα της πόρτας προς τα πάνω και όχι προς τα αριστερά όπως πριν.


Στο εσωτερικό, νέα μερικώς δερμάτινα καθίσματα προσφέρονται ως στάνταρ στην έκδοση Titanium, φιμέ κρύσταλλα διατίθενται σε όλες τις εκδόσεις, ενώ το χειμερινό πακέτο Winter Pack περιλαμβάνει επιπλέον εξαερισμό καθισμάτων. Αλλαγμένο και προερχόμενο από το Focus είναι και το τιμόνι με τα λιγότερα χειριστήρια και προστέθηκαν μαύρες γυαλιστερές επενδύσεις και τμήματα νίκελ. Νέο στοιχείο εξοπλισμού αποτελεί και η το σύστημα πολυμέσων SYNC με την οθόνη των 4 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Βελτιώσεις έγιναν και στην ηχομόνωση με την τοποθέτηση παχύτερων μονωτικών υλικών στο ταμπλό και στις πόρτες. Σημαντικές αναβαθμίσεις υπήρξαν και στα δυναμικά χαρακτηριστικά για βελτίωση της άνεσης και της οδικής συμπεριφοράς. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος μειώθηκε κατά 10 χιλιοστά, τοποθετήθηκαν νέα αμορτισέρ και ελατήρια, ενώ νέες ρυθμίσεις έγιναν στο ESC και στην υποβοήθηση του τιμονιού.

Από τις σημαντικότερες προσθήκες είναι και αυτή του πετρελαιοκινητήρα 1.5 TDCi 95 ps, με κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 115 γρ./χλμ. Επιπλέον εφοδιάζεται με τον 1.0 EcoBoost 125 PS (κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ. και 125 γρ./χλμ. CO2) και τον 1.5 Ti-VCT 112 PS (κατανάλωση 6,3 λτ./100 χλμ. και 149 γρ./χλμ. CO2). Όσο για το λανσάρισμά του, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2016.

Στην χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεσή του στις αρχές του 2016.

Get it on Google Play Download on the App Store