Το νέο Ford Focus RS με το Drift Mode εν ώρα δράσης! (video)

Το κορυφαίο μικρομεσαίο μοντέλο της Ford, το νέο Focus RS το οποίο μπήκε στην παραγωγή εδώ και λίγες μέρες, εκτός από το ότι είναι πιο γρήγορο και δυνατό από ποτέ, διαθέτει για πρώτη φορά σύστημα τετρακίνησης, Launch Control και Drift Mode. Το σύστημα Ford Performance AWD βασίζεται σε δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους συμπλέκτες που διαχειρίζονται την κατανομή ροπής εμπρός / πίσω του αυτοκινήτου και παράλληλα ελέγχουν την κατανομή ροπής στον πίσω άξονα – η δυνατότητα κατανομής ροπής μεταξύ των δύο πίσω τροχών (torque vectoring).


Παράλληλα ο οδηγός του νέου Focus RS μπορεί να επιλέξει από τέσσερα διαφορετικά Drive Modes που διαμορφώνουν το σύστημα AWD, τον έλεγχο των αποσβεστήρων, το Electronic Stability Control, την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του κινητήρα, και τον ήχο της εξαγωγής ώστε να απολαμβάνουν βέλτιστες επιδόσεις στο δρόμο ή σε συνθήκες αγωνιστικής πίστας. Διατίθενται ρυθμίσεις Normal, Sport ή Track, μαζί με ένα ειδικό Drift Mode που επιτρέπει ελεγχόμενες υπερστροφές ισχύος σε αγωνιστικές συνθήκες.

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο τον πρώην Stig, Ben Collins να στρίβει με το πλάι και με νέο Ford Focus RS και να εξηγεί την λειτουργία των Drive Modes:

Get it on Google Play Download on the App Store