Opel Astra 1.4 μεταχειρισμένο του 2009


Το δημοφιλές και στην παλαιότερη ανανεωμένη γενιά του Opel Astra είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με ελκυστική συνολικά εικόνα. Στο εσωτερικό η ποιότητα των υλικών είναι προσεγμένη, αφού έχει γίνει ευρεία χρήση μαλακού πλαστικού στο ταμπλό και στις επενδύσεις των θυρών. Οι χώροι που προσφέρει για τους επιβάτες και τις αποσκευές ικανοποιούν όχι όμως η εργονομία των χειριστηρίων της κεντρικής κονσόλας και οι έλλειψη θηκών.

Ο αρχικός κινητήρας 1.4 Twinport των 90 ίππων εμφανίζει ικανοποιητική ισχύ αλλά αρνητικό του χαρακτηριστικό είναι το μέτριο τράβηγμα στις χαμηλές στροφές, αφού αποδίδει καλύτερα από τις 4.000 σ.α.λ. και άνω περίπου. Ωστόσο, η σωστή διάταξη των 5 σχέσεων του κιβωτίου ταχυτήτων ωφελεί εν μέρει τις επιδόσεις. Η ανάρτηση του Astra 1.4 είναι σφιχτή, γεγονός που από τη μία πλευρά λειτουργεί θετικά στην οδική συμπεριφορά αλλά από την άλλη δεν ευνοεί ιδιαίτερα την άνεση. Στα μείον ο μέτριας αίσθησης επιλογέας των ταχυτήτων και το ελαφρύ τιμόνι.

Μέση τιμή: 6.600€, Τέλη κυκλοφορίας: 255€

Αρχικός εξοπλισμός: ABS, ESP, 4 αερόσακοι, υποβοήθηση τιμονιού, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα, a/c και ράδιο CD.

(+): Ποιότητα κατασκευής, οδική συμπεριφορά, βασικός εξοπλισμός

(-): Άνεση ανάρτησης, αίσθηση του επιλογέα των ταχυτήτων, εργονομία, πρακτικότητα εσωτερικού

Τεχνικά χαρακτηριστικά  
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.364
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 90/5.600
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 125/4.000
0-100 (χλμ./ώρα) 13,7
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.)     6,1
Χώρος αποσκευών (λτ.) 380
Get it on Google Play Download on the App Store