Kia Cee’d 1.4 μεταχειρισμένο του 2009

Το Cee’d πρώτης γενιάς αποτελεί μια αξιόλογη συνολικά πρόταση και παραμένει ένα ολοκληρωμένο μικρομεσαίο αυτοκίνητο με σύγχρονα χαρακτηριστικά, το οποίο διατίθεται σε προσιτές τιμές, ενώ από την αρχική του έκδοση δεν λείπει κάτι από τον εξοπλισμό του. Σχεδιαστικά παρουσιάζει ελκυστική εικόνα τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του, όπου το αφρώδες υλικό που καλύπτει το ταμπλό αναβαθμίζει την ποιότητα. Στα πλεονεκτήματα του Cee’d ανήκουν οι πολύ καλοί χώροι και εργονομία, ενώ ικανοποιητική κρίνεται και η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ των 340 λτ.

Από τους πιο δυνατούς ατμοσφαιρικούς κινητήρες στα 1.4 λτ. είναι αυτός του Cee’d με απόδοση 109 ίππων, ο οποίος είναι ελαστικός και προσφέρει καλές επιδόσεις από στάση και εν κινήσει. Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς το μικρομεσαίο Kia με τις ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις και με την σχετικά σφιχτή ρύθμιση παρουσιάζει πολύ καλή σταθερότητα χωρίς να κουράζει, ωστόσο το τιμόνι και ο επιλογέας των ταχυτήτων έχουν μια σχετική ασάφεια.

Μέση τιμή: 6.500€, Τέλη κυκλοφορίας: 255€

Αρχικός εξοπλισμός: ABS, 6 αερόσακοι, υποβοήθηση τιμονιού, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλ. καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, a/c και ράδιο CD.

(+): Ποιότητα κατασκευής, οδική συμπεριφορά, βασικός εξοπλισμός, επιδόσεις, χώροι επιβατών

(-): Άνεση ανάρτησης, αίσθηση του επιλογέα των ταχυτήτων

Τεχνικά χαρακτηριστικά  
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.397
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 109/6.200
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 137/5.000
0-100 (χλμ./ώρα) 11,6
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.)     6,1
Χώρος αποσκευών (λτ.) 340
Get it on Google Play Download on the App Store