Ford Focus 1.4 μεταχειρισμένο του 2009


Από τα πιο προσιτά μικρομεσαία χάτσμπακ του 2009 που μπορεί να αγοράσει κανείς, είναι το βασικό Ford Focus με τον 1.400άρη κινητήρα, σε τιμές που κυμαίνονται στις 6.400 ευρώ. Το προγενέστερο ανανεωμένο Focus παραμένει σύγχρονο σχεδιαστικά εξωτερικά και στο εσωτερικό όπου έχει γίνει χρήση αφρώδους υλικού στο πάνω μέρος του ταμπλό που το αναβαθμίζει ποιοτικά, ωστόσο η συναρμογή σε επιμέρους επιφάνειες θα μπορούσε να ήταν πιο προσεγμένη. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με την εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων αλλά και με την εύρεση της κατάλληλης θέσης οδήγησης, η οποία είναι σχετικά ψηλά τοποθετημένη. Στα θετικά στοιχεία του εσωτερικού ανήκουν οι άνετοι χώροι για όλους τους επιβάτες και το αρκετά ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ των 385 λίτρων.

Σημείο αναφοράς και του 2ης γενιάς Focus αποτελεί η πολύ καλή οδική συμπεριφορά που προσφέρουν οι σωστά ρυθμισμένες ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις και το στιβαρό πλαίσιο. Παράλληλα, ο οδηγός του λαμβάνει θετική αίσθηση από το ακριβές και σωστά «ζυγισμένο» τιμόνι. Οριακά επαρκής είναι ο κινητήρας των 1.4 λτ. απόδοσης 80 ίππων, ο οποίος είναι λίγος για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Μέση τιμή: 6.400€, Τέλη κυκλοφορίας: 255€

Αρχικός εξοπλισμός: ABS, ESP, 4 αερόσακοι, a/c, ράδιο CD, υποβοήθηση τιμονιού, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και κεντρικό κλείδωμα.

(+): Οδική συμπεριφορά, χώροι, οδηγική αίσθηση

(-): Ατέλειες στην συναρμογή του εσωτερικού, επιδόσεις – απόδοση κινητήρα

Τεχνικά χαρακτηριστικά  
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.388
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 80/5.700
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 124/3.500
0-100 (χλμ./ώρα) 14,1
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.)     6,6
Χώρος αποσκευών (λτ.) 385
Get it on Google Play Download on the App Store