Το νέο μίνι Honda NeuV βγάζει χρήματα όταν «κάθεται»

Στην έκθεση ηλεκτρονικών και νέων τεχνολογιών CES 2017 που γίνεται στο Λας Βέγκας, η Honda παρουσίασε την προοπτική της για το μίνι αυτοκίνητο του μέλλοντος, μέσω του πρωτότυπου μοντέλου NeuV (New Electric Urban Vehicle).

Πρόκειται για ένα 2θέσιο λιλιπούτιο ηλεκτρικό όχημα που θυμίζει κάτι από smart fortwo, ενώ διαθέτει μέχρι και ενσωματωμένο ηλεκτρικό σκέιτμπορντ για πιο εύκολη και γρήγορη κίνηση σε πηγμένους δρόμους αλλά και σε μέρη που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα.

Το νέο Honda NeuV, όταν δεν χρησιμοποιείται από τον κάτοχό του, μπορεί ακόμα και τα του προσφέρει κέρδος, αφού σύμφωνα με έρευνα της ιαπωνικής μάρκας τα αυτοκίνητα πόλης στο 96% της ημέρας είναι σταματημένα.

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Ο ένας τρόπος επιτυγχάνεται μέσω ενός πλήρους αυτόνομου συστήματος οδήγησης, που μπορεί να οδηγήσει όπου χρειάζεται το αυτοκίνητο, να πάρει τους πελάτες και να τους πάει στον προορισμό τους.

Δείτε ακόμα: Τι αλλαγές θα έχει το νέο Honda Civic Type R;

Παράλληλα, το NeuV όταν δεν χρησιμοποιείται καθόλου ειδικά τις ώρες αιχμής, έχει τη δυνατότητα να πουλήσει μέρος της ηλεκτρικής του ενέργειας πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο, εφόσον βέβαια την έχει αποθηκευμένη στις μπαταρίες του.

Επιπλέον το Honda NeuV διαθέτει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται «HANA» (Honda Automated Network Assistant). Αυτό αναγνωρίζει τα συναισθήματα του οδηγού μέσα από τις επιλογές του, προτείνοντάς του νέες εναλλακτικές σε διαδρομές, μουσική κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store