Νέο Honda HR-V με σπορτίφ σχεδίαση και πρακτικό εσωτερικό

Η Honda ανακοινώνει το ντεμπούτο του νέου μικρού SUV μοντέλου της HR-V για την Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, επαναφέροντας το δημοφιλές αυτό όνομα στην αγορά μετά από 8 χρόνια. Το νέο HR-V βασίζεται στο νέο Jazz και αποτελεί την ευρωπαϊκή εκδοχή του Vezel που πωλείται στην Ασία. Εξωτερικά διακρίνεται για τις δυναμικές του γραμμές από όποια πλευρά και να το δει κανείς, ενώ για το εσωτερικό του αναφέρει η Honda ότι είναι πολύ πρακτικό και ευρύχωρο.

Όπως και στο Jazz αλλά και στο Civic, η δεξαμενή του καυσίμου είναι τοποθετημένη κάτω από τα εμπρός καθίσματα και έτσι δημιουργείται «κενός» χώρος κάτω από τα πίσω ευέλικτα καθίσματα Magic Seats. Τα τελευταία επιτρέπουν πολλές επιλογές διάταξης και όταν αναδιπλώνονται δημιουργούν μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια χώρου φόρτωσης.

Το FWD HR-V, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τοκαλοκαίρι του 2015, προσφέρεται με δύο κινητήρια σύνολα, ένα βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC και τον ελαφρύ 1.6 i-DTEC diesel, και οι δύο της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ η μονάδα 1.5 i-VTEC μπορεί να συνδυάζεται επίσης με ημιαυτόματο CVT.

Get it on Google Play Download on the App Store