Οδηγίες αποφυγής τσακωμού στην οδήγηση!

Ο εκνευρισμός και το άγχος στην οδήγηση πρέπει να αποφεύγεται σε κάθε περίπτωση, γιατί μπορεί να έχουν ακόμα και δυσάρεστη κατάληξη, χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο. Μια σφήνα, ένας απότομος ελιγμός χωρίς φλας, μια μη παραχώρηση προτεραιότητας και πολλοί ακόμα λόγοι μπορεί να οδηγήσουν σε τσακωμό μεταξύ των οδηγών.

Δείτε ακόμη: Ποιες ώρες της ημέρας είναι φθηνότερα τα καύσιμα;

Αρκετοί θα έχουν δει μπροστά στα μάτια τους οδηγούς να κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και να πιάνονται στα χέρια ή στην πιο… ανώδυνη περίπτωση να ανταλλάσσουν απρεπείς χειρονομίες και εκφράσεις. Ας δούμε λοιπόν σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία οδικής βοήθειας GEM Motoring Assist μερικά βήματα που μπορεί να μειώσουν τον πρόκλησης εκνευρισμού μεταξύ οδηγών:

1. Κρατήστε την ψυχραιμία σας και δείξτε αυτοσυγκράτηση. Κάθε μετακίνηση φέρνει τον κίνδυνο εκνευρισμού και συγκρούσεων. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας να είστε υπομονετικοί. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τη κόρνα σας άσκοπα ή να κάνετε θυμωμένες χειρονομίες.

2. Αποφύγετε τις κόντρες και τον ανταγωνισμό. Εάν ο τρόπος οδήγησης κάποιου άλλου σας απογοητεύει, μην επιχειρήσετε να τον εκπαιδεύσετε ή να τον επιπλήξετε.

Δείτε ακόμη: Πατάμε το κουμπί όταν «δένουμε» το χειρόφρενο;

3. Μην πιέζετε σε ουρές κυκλοφορίας. Αν περιμένετε και κάνετε σινιάλο, δεν θα περιμένετε πολύ και κάποιος για να σας αφήσει να περάσετε ένας άλλος οδηγός.

4. Να λέτε ευχαριστώ, συγγνώμη. Η ευγένεια ενθαρρύνει τη συνεργασία στο δρόμο. Εάν κάνετε λάθος (και όλοι κάνουμε!) ή κάνετε μια απρόσεκτη κίνηση, τότε μια χειρονομία συγγνώμης θα βοηθήσει στην αποφυγή αντιπαράθεσης και βοηθά στην εξουδετέρωση του θυμού.

5. Απομακρυνθείτε από το πρόβλημα. Εάν αισθάνεστε σοβαρά απειλημένοι από έναν άλλο οδηγό, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες του αυτοκινήτου σας είναι κλειδωμένες και οδηγείτε (με νόμιμη ταχύτητα) στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή σε πολυσύχναστη περιοχή. Χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο για να ειδοποιήσετε την αστυνομία. Πιέζοντας επανειλημμένα ή συνεχώς την κόρνα είναι πιθανό να αποτρέψει έναν πιθανό εισβολέα.

Δείτε ακόμη: Αποφυγή θερμοπληξίας στο αυτοκίνητο

Get it on Google Play Download on the App Store