Νέο Dodge Challenger Demon με 840 άλογα και επιδόσεις ρεκόρ! (+video)

Η Fiat-Chrysler αποκάλυψε επίσημα το εκρηκτικό Dodge Challenger SRT Demon, το οποίο έρχεται με 840 άλογα για να προσφέρει το γρηγορότερο 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής. Παράλληλα, το Demon είναι και το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής με V8 κινητήρα.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, ο κινητήρας του νέου Challenger Demon είναι μια super ντοπαρισμένη εκδοχή του 6,2 λίτρων V8 με κομπρέσσορα της Dodge, ο οποίος ύστερα από την προσθήκη ενός μεγαλύτερου, 2,7 λίτρων κομπρέσσορα, νέων πιστονιών, βαλβίδων, αλλά και υψηλότερης πίεσης, έρχεται για να προσφέρει 840 άλογα, από 707 στη μέχρι πρότινος πιο ισχυρή έκδοσή του.

Παράλληλα, έχει αυξηθεί και το στροφάρισμά του στις 6.500 σ.α.λ., από 6.200, ενώ ο κινητήρας αυτός είναι και ο πρώτος σε αυτοκίνητο παραγωγής, που μπορεί να λειτουργήσει και με βενζίνη 100+ οκτανίων. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 8τάχυτου αυτόματου Torque Flite 8HP90, έχοντας και ειδική λειτουργία TransBrake που επιτρέπει την αύξηση των στροφών του κινητήρα στις 2.350 σ.α.λ. κατά τη στάση για την τέλεια επιτάχυνση.

Διαβάστε ακόμα: Κτηνώδες Jeep Grand Cherokee Trackhawk με 707 ίππους

Στο πεδίο των επιδόσεων, τα νούμερα που ανακοινώνονται ζαλίζουν αφού το 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) έρχεται σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα, το 400άρι από στάση επιτυγχάνεται μόνο σε 9,65 δευτερόλεπτα (με ταχύτητα που φθάνει τα 225 χλμ./ώρα), ενώ η δύναμη των 1,8 G που αναπτύσσεται κατά την επιτάχυνση, είναι ένα επίσης ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής.

Η Dodge προσφέρει στον ιδιοκτήτη του Demon δύο κλειδιά, με το πρώτο να «ξεκλειδώνει» το πιο light πρόγραμμα του κινητήρα με 500 άλογα, ενώ το δεύτερο αφήνει ελεύθερη όλη τη δύναμη, με 808 άλογα να είναι διαθέσιμα εάν η βενζίνη είναι η τυπική των 91 οκτανίων ή 840 άλογα με την super high-οκτανίων βενζίνη 100+.

Εκτός τώρα από τον κινητήρα, το Demon είναι ελαφρύτερο κατά 105 κιλά σε σχέση με το Challenger Hellcar ύστερα από την αφαίρεση του πίσω καθίσματος και του καθίσματος του συνοδηγού, των ηχείων, αλλά και τη χρήση αλουμινένιων δαγκάνων φρένων και πιο ελαφριών αντιστρεπτικών. Για όσους θέλουν, η Dodge δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης των αφαιρούμενων καθισμάτων με συμβολικό κόστος 1 δολαρίου για το καθένα.

Δείτε ακόμα: Έκανε μαγκιές και κατέστρεψε το αυτοκίνητό του (+video)

Φυσικά, η Dodge πριμοδοτεί το Demon με μια πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Bilstein, που μπορεί να ρυθμιστεί (μαζί με τον κινητήρα, το κιβώτιο, το τιμόνι και το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης) σε επιλογές Auto, Drag και Custom. Σχεδιαστικά, το Demon ξεχωρίζει με το πλατύτερο αμάξωμά του και το μεγαλύτερο σε αυτοκίνητο παραγωγής, αεραγωγό στο καπό του.

Συνολικά, η Dodge θα κατασκευάσει από το ερχόμενο καλοκαίρι 3.300 Challenger Demon, εκ των οποίων τα 3.000 θα διατεθούν στις Η.Π.Α. και τα 300 στον Καναδά. Το αυτοκίνητο δεν θα είναι διαθέσιμο σε κάποια άλλη αγορά.

Get it on Google Play Download on the App Store