Νέο Kia Novo concept με εντυπωσιακό 4θυρο κουπέ αμάξωμα

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σεούλ κάνει το νέο πρωτότυπο και με πολύ δυναμική σχεδίαση Kia Novo, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα κουπέ αυτοκίνητα, αλλά διαθέτει δύο ακόμα πόρτες. Το εμπρός άκρο του δείχνει αρκετά «αγριεμένο» και επιθετικό, από το πλάι διακρίνεται για το χυτό του προφίλ με την έντονη κλίση της οροφής στο τελείωμά της, ενώ πίσω κυριαρχούν τα στενά παραλληλόγραμμα φώτα και το χαμηλό τελείωμα του καπό.

Εστιασμένο στον οδηγό -σύμφωνα με την Kia- είναι στο σπορτίφ και μινιμάλ εσωτερικό, το οποίο παράλληλα προσφέρει όλες τις ανέσεις στους επιβάτες του. Το μακρύ, πλατύ και με αιχμηρές γραμμές ταμπλό είναι ντυμένο με δέρμα, ενώ το σύστημα «blind control» δίπλα από το τιμόνι επιτρέπει στον οδηγό πρόσβαση σε όλες τις επιμέρους λειτουργίες χωρίς να παίρνει τα μάτια του από το δρόμο.

Το πρωτότυπο Novo τροφοδοτείται με τον τελευταίας γενιάς κινητήρα άμεσου ψεκασμού της σειράς Kappa 1.6 λτ. turbo (T-GDI), ο οποίος συνδυάζεται με το ολοκαίνουργιο 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο DCT και στέλνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store