Νέα, πιο πρακτικά Lada Vesta SW και SW Cross

Η Lada επεκτείνει τη γκάμα του μικρού σεντάν Vesta, δημιουργώντας την πιο πρακτική έκδοση Vesta SW και παράλληλα, την έκδοση SW Cross με περιπετειώδη στοιχεία. Τα νέα μοντέλα θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους στη ρώσικη αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, συμπληρώνοντας τη γκάμα μαζί και με το crossover XRAY.

Η σχεδίαση των νέων στέισον Lada Vesta βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο Vesta Cross Concept που είχε παρουσιαστεί το 2015. Αμφότερα ακολουθούν τη νεότερη σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας, προσφέροντας ουσιαστικά έναν διαφορετικό 3ο πίσω όγκο σε σχέση με το σεντάν μοντέλο.

Ειδικά για το νέο Vesta SW Cross, η crossover έκδοση του νέου Vesta SW προσθέτει στο αμάξωμα περιμετρικά μαύρα πλαστικά προστατευτικά, προφυλακτήρες με αλουμινένιες ποδιές, αλλά και χρωμιωμένες ράγες οροφής. Προσόν του αυτοκινήτου αποτελεί και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (203 χλστ. έναντι 178 χλστ.).

Στο πεδίο των διαστάσεων, τα νέα Lada Vesta SW και Vesta SW Cross έρχονται με αυξημένο μήκος 4.410 και 4.424 χλστ. αντίστοιχα, πλάτος 1.764 και 1.785 χλστ., αλλά και ύψος 1.512 και 1.532 χλστ. Το μεταξόνιο παραμένει στα 2.635 χλστ.

Για τα υπόλοιπα στοιχεία των νέων μοντέλων η Lada δεν ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός ότι τα νέα Vesta SW θα έχουν ανοιγόμενη πίσω πόρτα με το κλειδί, πίσω δισκόφρενα (σε κάποιες εκδόσεις), αλλά και τιμόνι με πολύ καλή αίσθηση και 2,8 στροφές από άκρη σε άκρη.

Στο εσωτερικό, αναμένεται το ταμπλό να μεταφερθεί από το σεντάν Vesta, ενώ δεν αναφέρεται προς το παρόν πόση είναι η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ. Για τους κινητήρες, αναμένεται να δούμε τα ίδια βενζινοκίνητα μοτέρ 1.6 και 1.8 λίτρων με 106 και 122 ίππους με το 4θυρο μοντέλο. Τα κιβώτια 5τάχυτο αυτόματο για τον 1.600άρη και 5τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο για τον 1.800.

Διαβάστε ακόμα: 

40 χρόνια Lada Niva με επετειακό μοντέλο (+video) 

Πόσο κοστίζει το Lada Vesta στη Γερμανία; 

Lada Vesta με κινητήρα 122 ίππων και τιμή από 8.980 ευρώ

 

Get it on Google Play Download on the App Store