Νέο Range Rover Sport SVR 550hp με επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου

Το ισχυρότερο και ταχύτερο από ποτέ Land Rover παρουσιάζει η Βρετανική φίρμα, το νέο Range Rover Sport SVR, το οποίο παράλληλα έχει κάνει τον ταχύτερο χρόνο στο Nurburgring στην κατηγορία των SUV. Την κίνησή του αναλαμβάνει το 5.0 λτ. V8 υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο των 550 ίππων και 680 Nm ροπής -40 ίπποι και 56 Nm παραπάνω από το Range Rover Sport Supercharged. Σε συνδυασμό με το ZF 8HP70 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και την τετρακίνηση, το κορυφαίο σε επιδόσεις Range Rover επιταχύνει στα 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260 χλμ./ώρα. Παράλληλα για πιο αγριεμένο ήχο εφοδιάζεται για πρώτη φορά με εξάτμιση δύο σταδίων με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βαλβίδες για νορμάλ και πιο αγωνιστική χροιά.

Για πρώτη φορά ακόμα για Land Rover, το Range Rover Sport SVR εξοπλίζεται με μοναδικές ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών συνδυασμένες με ελαστικά 295/40 ή με τις στάνταρ 21 ιντσών με ελαστικά 275/45. Τη δυναμική του εξωτερική εμφάνιση τονίζουν ακόμα οι πιο μυώδεις προφυλακτήρες, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ δερμάτινα τύπου μπάκετ καθίσματα εμπρός – πίσω και επενδύσεις από αλουμίνιο ή προαιρετικά από ανθρακόνημα.

Μεταξύ των σημείων αναφοράς του ταχύτατου Range Rover είναι επίσης τα ενισχυμένα φρένα της Brembo, η αναβαθμισμένη αλουμινένια ρυθμιζόμενη ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό και το αλουμινένιο του πλαίσιο.

Οι εν δυνάμει πελάτες μπορούν να κάνουν παραγγελίες από τον ερχόμενο Οκτώβριο με τιμή στις 93.450 στερλίνες (117.300 ευρώ) και με τις παραδόσεις να ξεκινούν το πρώτο τετράμηνο του 2015.

Δείτε ακόμη: Το κινέζικο Range Rover Evoque των 14.150 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store