Αυτό είναι το μέλλον των SUV της Lexus (+video)

Η Lexus είναι μία εταιρεία η οποία το τελευταίο διάστημα προκαλεί με τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων της σε μία προσπάθειά της αυτά να μην μοιάζουν με κανένα άλλο μοντέλο. Αυτό σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι με την ίδια πάντως να είναι διατεθειμένη να πάει στα άκρα το design των αυτοκινήτων της και δει του μεγάλου SUV της.

Δείτε ακόμη: Έτοιμο το αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι και πεντάλ (+video)

Αυτό τουλάχιστον γίνεται έκδηλο με το Lexus LF-1 Limitless, το οποίο αποτελεί τον προπομπό του μεγάλου SUV της ιαπωνικής μάρκας, με άλλα λόγια του Lexus LX δηλαδή.

Το πρωτότυπο ξεπερνά ελάχιστα τα πέντε μέτρα σε μήκος (5.014 χλστ.) ενώ το μεταξόνιό του φτάνει σχεδόν στα τρία μέτρα (2.974 χλστ.). Τον σχεδιασμό του τον έχει επιμεληθεί το σχεδιαστικό κέντρο της Lexus στην Καλιφόρνια και όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις εικόνες αλλά και το video το εμπρός μέρος είναι παραπάνω από εντυπωσιακό, ενώ η γραμμή της οροφής του παραπέμπει σε κουπέ αμάξωμα.

Προς το παρόν το αυτοκίνητο αποτελεί μία σχεδιαστική σπουδή και δημιουργήθηκε για να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις του κόσμου, για αυτό τον λόγο εξάλλου και η Lexus δεν έχει προχωρήσει σε κάποια αποκάλυψη σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του. 

Διαβάστε επίσης: Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο για το 2017 (+video)

Είναι σχεδόν βέβαιο πάντως, πως θα το δούμε σε υβριδική έκδοση και πιθανότατα και σε έκδοση κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Τεχνολογίες που η Lexus (ούσα θυγατρική της Toyota) της ξέρει καλά. Φυσικά όπως κάθε μελλοντικό μοντέλο που θέλει να θεωρείται premium, έτσι και αυτό θα έχει αυτόνομα χαρακτηριστικά οδήγησης τελευταίας γενιάς.

Get it on Google Play Download on the App Store