Νέο υδρογονοκίνητο μεγάλο 4θυρο κουπέ Lexus LF-FC (+video)

Πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο κάνει το νέο πρωτότυπο Lexus LF-FC, μέσω του οποίου η ιαπωνική μάρκα προαναγγέλλει τον σχεδιασμό και την υψηλή τεχνολογία που θα διαθέτει το μελλοντικό μεγάλο της σεντάν. Ο εξωτερικός του σχεδιασμός με τα δυναμικά στοιχεία και το 4θυρο κουπέ αμάξωμα ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία «L-finesse». Το μήκους 5.300 χλστ., πλάτους 2.000 χλστ. και ύψους 1.410 χλστ. LF-FC πατάει σε μεγάλης διαμέτρου ζάντες 21 ιντσών κατασκευασμένες από αλουμίνιο κα πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP).

Πολυτελές, ευρύχωρο και με υψηλή τεχνολογία είναι το εσωτερικό του. Πέρα από τις ψηφιακές οθόνες, αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι ο χειρισμός του συστήματος πολυμέσων μέσω απλών χειρονομιών, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξει ο οδηγός κάποιο χειριστήριο. Πολλά είναι ακόμα τα συστήματα ασφαλείας και οι κάμερες που αναγνωρίζουν πεζούς και άλλα οχήματα, αποτρέποντας πιθανά ατυχήματα.

Καρδιά του LF-LC είναι ένα υψηλής απόδοσης σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, το οποίο κινεί τους πίσω τροχούς και στέλνει ισχύ στους δύο ηλεκτροκινητήρες στους εμπρός τροχούς, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο. Αυτό το καινοτόμο σύστημα κίνησης προσφέρει ακριβή έλεγχο κατανομής της ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών, προσδίδοντας στο μεγάλο σεντάν εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά και σταθερότητα δρόμο. Παράλληλα οι κυψέλες καυσίμου στο πίσω μέρος του οχήματος, οι κινητήρες εμπρός και οι δεξαμενές του υδρογόνου που σχηματίζουν ένα «T» προσφέρουν βέλτιστη κατανομή του βάρους ανά άξονα.

Παρακολουθείστε τις εντυπωσιακές τεχνολογίες του Lexus LF-FC στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store