Νέα Mazda MX-5 Spyder και Speedster με ρετρό χαρακτηριστικά

Πρεμιέρα κάνουν στην SEMA Show στο Λας Βέγκας δύο νέα πρωτότυπα Mazda, τα MX-5 Spyder και MX-5 Speedster, τα οποία δίνουν έμφαση στο χαμηλό βάρος και στο fun-to-drive. Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τα κλασικά roadsters, ενώ μεταξύ τους παρουσιάζουν αρκετές διαφορές.

Το MX-5 Spyder διακρίνεται από τη μαλακή οροφή «bikini top», το ασημί χρώμα «Mercury Silver», το αεροδυναμικό body kit από ανθρακόνημα, τις ελαφριές 17 ιντσών ζάντες και το δερμάτινο εσωτερικό. Επίσης, εφοδιάζεται με 4πίστονα φρένα της Brembo, με ελαστικά 225/45/17 και με ρυθμιζόμενα. Για την κίνησή του φροντίζει το SKYACTIV-G 2.0 μηχανικό σύνολο, ενώ το συνολικό βάρος του οχήματος περιορίζεται στα μόλις 1.043 κιλά.

Πιο ιδιαίτερο στιλ παρουσιάζει το MX-5 Speedster, στο οποίο δεν υπάρχει παρμπρίζ, παρά μόνο ένας μικρός εκτροπέας του αέρα, όπως στα παλιάς σχολής σπορ αυτοκίνητα. Για την περεταίρω μείωση του βάρους στα μόλις 943 κιλά, οι πόρτες και τα καθίσματα είναι κατασκευασμένες από ανθρακόνημα, ενώ πολύ ελαφριές είναι και οι ζάντες των 16 ιντσών. Επιπλέον, εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενη ανάρτηση, 4πίστονα φρένα της Brembo και ελαστικά 225/50/16. Κάτω από το εμπρός καπό του φιλοξενείται ο SKYACTIV-G 2.0 κινητήρας.

Get it on Google Play Download on the App Store