Νέο 7θέσιο crossover Mazda CX-9 με νέο κινητήρα 2.5Τ

Το νέας γενιάς μεγάλο 7θέσιο crossover Mazda CX-9 παρουσιάζει η ιαπωνική μάρκα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, με τα πολυτελή και σπορτίφ ταυτόχρονα χαρακτηριστικά. Το μήκους 5.065 χλστ. αμάξωμά του ξεχωρίζει από τον ανάγλυφο εμπρός προφυλακτήρα, τη μεγάλη μάσκα και τα μικρά φωτιστικά σώματα, τις απαλές καμπύλες στα πλαϊνά και τα μακρόστενα πίσω φώτα.

Μινιμάλ και σπορτίφ σχεδιασμό διαθέτει και το εσωτερικό του νέου CX-9, στο οποίο μπορούν να μετακινηθούν με άνεση έως επτά άτομα στις τρεις σειρές καθισμάτων. Η Mazda αναφέρει ότι η είσοδος στην τρίτη σειρά είναι τόσο εύκολη, που ακόμα και ένα παιδί μπορεί να την κάνει. Φυσικά, το εσωτερικό είναι πλούσια εξοπλισμένο και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- LED φωτισμό, σύστημα infotainment Mazda CONNECT με οθόνη αφής 7 ή 8 ιντσών, τέσσερις υποδοχές USB, head-up display, πίνακα οργάνων με οθόνη TFT 4,6 ιντσών κ.λπ.

Το νέο Mazda CX-9 ζυγίζει έως 130 κιλά λιγότερα από πριν και τροφοδοτείται με ένα νέο τούρμπο 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης SKYACTIV-G 2.5T, ο οποίος αντικαθιστά τον προηγούμενο V6 των 3.7 λτ. To downsized μηχανικό σύνολο με το σύστημα Dynamic Pressure Turbo είναι το πρώτο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ στον κόσμο που έχει την ικανότητα να αλλάζει τον όγκο των καυσαερίων ανάλογα με την ταχύτητα του κινητήρα.

Η απόδοση του SKYACTIV-G 2.5T φτάνει τους 254 ίππους και 420 Nm ροπής με βενζίνη 93 οκτανίων ή 230 ίππους με βενζίνης 87 οκτανίων. Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Επιδόσεις δεν αναφέρονται ακόμα, ενώ η διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη.

Get it on Google Play Download on the App Store