Νέο Mazda MX-5 RF με αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης κάνει το νέο Mazda RF (Retractable Fastback) με την αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή, συνδυάζοντας έτσι τα χαρακτηριστικά των κουπέ και των κάμπριο.

Η οροφή ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού και εν κινήσει σε ταχύτητες μέχρι και 10 χλμ./ώρα. Η μεταλλική οροφή με τον κομψό σχεδιασμό είναι πολύ κόμπακτ και έτσι προσφέρει το ίδιο σε χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ (130 λίτρα) με του MX-5 με την υφασμάτινη οροφή. Με την οροφή ανοιχτή, το νέο Mazda MX-5 RF μοιάζει περισσότερο με targa, αφού αφαιρείται το μέρος της οροφής πάνω από τα κεφάλια των δύο επιβατών και το πίσω μέρος παραμένει σταθερό. Μεταξύ των νέων στοιχείων του αυτοκινήτου, είναι και το καινούργιο γκρι χρώμα Machine Grey.

Το νέο Mazda MX-5 RF θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη με τους δύο γνωστούς κινητήρες, τους SKYACTIV-G 1.5 131 PS και SKYACTIV-G 2.0 160 PS, συνδυασμένους με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 6άρι αυτόματο. Επιδόσεις δεν αναφέρει ακόμα η Mazda, ούτε και κατά πόσο αυξήθηκε το βάρος του αυτοκινήτου λόγω της μεταλλικής οροφής.

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο την λειτουργία της οροφής:

Get it on Google Play Download on the App Store