Νέα Mercedes X-Class pickup σε δύο εκδόσεις για το 2017

6

Η Mercedes αποκάλυψε πριν από λίγα λεπτά το πρωτότυπο pickup μοντέλο της X-Class, το οποίο δείχνει σε μεγάλο βαθμό πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στα τέλη του 2017. 

Πρόκειται για το πρώτο pickup ενός τόνου της Mercedes, αλλά και για το πρώτο premium μοντέλο της κατηγορίας. Η X-Class παρουσιάστηκε σε δύο τύπους αμαξώματος, την πιο σπορτίφ και πολυτελή X-Class stylish explorer (με το λευκό χρώμα) και την πιο σκληροτράχηλη X-Class powerful adventurer (κίτρινη).

Αμφότερα τα μοντέλα διαθέτουν αρκετές σχεδιαστικές διαφορές και διακρίνονται εξωτερικά για τα σπορτίφ χαρακτηριστικά τους, που τονίζονται από το μεγάλο αεραγωγό στον εμπρός προφυλακτήρα, την ευμεγέθη μάσκα, το μυώδες καπό και τα τριγωνικά εμπρός φωτιστικά σώματα. Τελείως διαφορετικό σχεδιασμό έχουν στο πίσω άκρο, όπου στην stylish explorer υπάρχει μια συνεχόμενη λεπτή λωρίδα LED. Η X-Class powerful adventurer εφοδιάζεται με εργάτες στους προφυλακτήρες, μαύρα προστατευτικά τμήματα γύρω από τους θόλους των τροχών και στα μασπιέ και μεγάλα χωμάτινα ελαστικά.

Διαφορετικές μεταξύ τους είναι οι δύο X-Class και στο εσωτερικό. Η stylish explorer είναι επενδυμένη με δέρμα σε γήινες αποχρώσεις, ξύλο και διακοσμητικά αλουμινίου, θυμίζοντας περισσότερο πολυτελές SUV παρά pickup. Η powerful adventurer διαθέτει δερμάτινες κιτρινόμαυρες επενδύσεις, διακοσμητικά ανθρακονήματος και ειδική θέση για πυροσβεστήρα στο ταμπλό. Φυσικά ο εξοπλισμός ανέσεων, ασφαλείας και συνδεσιμότητας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα αμιγώς επιβατικό όχημα.

Στην κορυφή της γκάμας της X-Class θα υπάρχει ένας V6 κινητήρας πετρελαίου με υψηλή ροπή, συνδυασμένος με τη μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC. Το σύστημα τετρακίνησης θα περιλαμβάνει ηλεκτρονικό σύστημα πρόσφυσης, δύο διαφορικά, μειωτήρα στροφών και επιλογή κλειδώματος του πίσω διαφορικού. Βασισμένη σε πλαίσιο τύπου σκάλας, θα έχει ωφέλιμο φορτίο πάνω από 1,1 τόνους και ελκτική ικανότητα 3,5 τόνων.

Σύμφωνα με τη Mercedes, η X-Class θα έχει ελκυστική τιμή. Η παραγωγή της θα γίνεται σε συνεργασία με την κοινοπραξία Renault-Nissan στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης, ή στο εργοστάσιο της Renault στην Αργεντινή για την Λατινική Αμερική.