Πάνω από 400 άλογα για τη νέα Mercedes-AMG A 45

Όπως είναι λογικό η Mercedes δεν επαναπαύεται στα κατορθώματα της τωρινής A 45 AMG και ετοιμάζει ήδη την επόμενη γενιά της η οποία, όπως λένε οι πληροφορίες που μας έρχονται από την Αγγλία, θα είναι ολοκαίνουργια και θα αποδίδει περισσότερους από 400 ίππους. Και πως θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά όταν Audi και BMW ετοιμάζουν απαντήσεις… (λέγε με RS3 και M2 CS).


Ψάχνοντας λοιπόν τη φημολογία σχετικά με την νέα A 45 AMG εκτός από την αυξημένη ιπποδύναμη, που θα της χαρίσει και τον τίτλο της ισχυρότερης AMG ανά λίτρο… είδαμε πως η Mercedes ετοιμάζει ένα πιο… σκληροπυρηνικό αυτοκίνητο, όσον αφορά στο στήσιμό του, το οποίο θα έχει νέο οδηγικό πρόγραμμα αυστηρά για χρήση σε περιβάλλον πίστας.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η Mercedes-AMG A 45 εφοδιάζεται με 2.0 λτ. 4κύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 381 ίππους και όπως λένε οι Άγγλοι του Autocar, το μοτέρ στη νέα γενιά θα έχει βελτιώσεις προκειμένου να φτάσει τα 200 άλογα ανά λίτρο. Φυσικά αυξημένη θα είναι και η ροπή, καθιστώντας έτσι το γερμανικό σπορ χατς ικανό για επιδόσεις supercar με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε λιγότερο από 4,0 δλ.

Όπως φαίνεται και από τις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, τις οποίες μπορούμε να δούμε πιο πάνω, αλλαγές θα υπάρχουν και στην σχεδιασμό του αμαξώματος, ο οποίος θα βασίζεται μεν σε αυτόν της νέας γενιάς A-Class θα είναι όμως πιο επιθετικός, προκειμένου να τονίζεται ο χαρακτήρας του.

Διαβάστε ακόμη:

Audi RS7, BMW M5 και Mercedes-AMG E 63S «τελικιάζουν» (+video)

Σε ένα video όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Ferrari F40

Ford Focus RS500 με 206 χλμ. ξεπέρασε τις 60.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store