Νέα συναρπαστική Mercedes S 63 AMG Coupe με 585 ίππους

Η νέα και πολύ γοητευτική Mercedes S-Class Coupe αποκτά την πρώτη σπορ εκδοχή της, την S 63 AMG, συνδυάζοντας την υψηλή ποιότητα και τεχνολογία με σπορ χαρακτηριστικά και υψηλές επιδόσεις. Το δυναμισμό της ενισχύουν εξωτερικά τα αεροδυναμικά βοηθήματα, η ανασχεδιασμένη μάσκα, ο διαχύτης πίσω με τις τραπεζοειδείς εξατμίσεις και οι σφυρήλατες ζάντες των 19 ιντσών ή προαιρετικά οι ανθρακί ζάντες των 20 ιντσών με ελαστικά 255/40 εμπρός και 285/35 πίσω. Το εσωτερικό εξοπλίζεται -εκτός άλλων- με σπορ καθίσματα AMG, με νέο τριάκτινο τιμόνι με paddles αλουμινίου και με επενδύσεις ανθρακονήματος.

Την κίνηση της νέας Mercedes S 63 AMG Coupe αναλαμβάνει ο γνώριμος V8 biturbo των 5.5 λίτρων απόδοσης 585 ίππων και 900 Nm ροπής, ο οποίος επιταχύνει το αυτοκίνητο στο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα στην έκδοση 4MATIC και σε 4,3 δλ. στη δικίνητη. Όσο για την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 10,1 λτ./100 χλμ. και 237 γρ./χλμ. και στα 10,3 λτ./100 χλμ. και 242 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT MCT 7 και με την σπορ εξάτμιση AMG με τα αυτόματα πτερύγια. Ανάλογα την επιλογή μετάδοσης αλλάζει και ο ήχος, αφού στην  C (Controlled Efficiency) τα πτερύγια παραμένουν κλειστά στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ στην S (Sport) και Manual τα πτερύγια ανοίγουν έτσι ώστε να παράγεται πιο αγριεμένος ήχος.

Φυσικά και η Mercedes S 63 AMG Coupe εφοδιάζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως είναι η ανάρτηση AMG MAGIC BODY CONTROL, η οποία “ισοπεδώνει” τις ανωμαλίες των δρόμων και δεν αφήνει το αμάξωμα να πάρει κλίσεις, η αερανάρτηση AIRMATIC. Επίσης, στην έκδοση 4MATIC η ισχύς μοιράζεται σε ποσοστό 33:67 εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ για την πιο αποτελεσματική πέδηση διατίθενται και κεραμικά δισκόφρενα.

Η πρεμιέρα της νέας Mercedes S 63 AMG Coupe θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον ίδιο μήνα για την έκδοση 4MATIC και τον Ιούλιο για την πισωκίνητη, ενώ το λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί τον Σεπτέμβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store