Ανανεωμένη Mercedes B-Class και σε πιο σπορτίφ AMG Line

Η δεύτερης γενιάς Mercedes B-Class ανανεώνεται τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά της (2011) και αποκτά πιο σπορτίφ σχεδίαση στα πρότυπα των νεότερων μοντέλων της γερμανικής φίρμας, αναβαθμισμένη τεχνολογία και βελτιωμένους κινητήρες.

Εξωτερικά, η ανανεωμένη B-Class διακρίνεται από το ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα με νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς, με νέα φωτιστικά σώματα και μάσκα, ενώ πίσω έχουν ενσωματωθεί LED στα φανάρια και έχει ελαφρώς αλλάξει ο προφυλακτήρας με τις τραπεζοειδείς απολήξεις των εξατμίσεων. Προαιρετικά εφοδιάζεται και με υψηλής απόδοσης εμπρός φώτα LED (εξαιρούνται οι εκδόσεις B-Class Electric και Natural Gas Drive).

Στο εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί ο διάκοσμος και η ποιότητα, έχει τοποθετηθεί νέα οθόνη του συστήματος infotainment 8 ιντσών, ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων, νέος φωτισμός με 12 αποχρώσεις και προαιρετικά προσφέρεται το KEYLESS-GO (όπως και στην αναβαθμισμένη CLA).

Η ανανεωμένη B-Classθα είναι διαθέσιμη σε 3 νέες εκδόσεις, τις Syle, Urban και AMG Line με πλούσιο εξοπλισμό και πιο δυναμική εμφάνιση στην τελευταία. Επιπλέον θα προσφέρονται τα πακέτα NightPackage με μαύρες λεπτομέρειες, το Exclusive package με έμφαση στην πολυτέλεια και το AMG Exclusive package με κόκκινες ραφές στο εσωτερικό, σπορ flatbottom τιμόνι κ.α.

Πολλές είναι και οι επιλογές των κινητήρων βενζίνης, ντίζελ και εναλλακτικών καυσίμων που προσφέρονται στην ανανεωμένη B-Class. Αρχική έκδοση είναι η B 160 CDI με τον 1.5 ντίζελ των 90 ίππων, κατανάλωση από 4,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 104 γρ./χλμ.

Πιο αναλυτικά τεχνικά στοιχεία ακολουθούν στους παρακάτω πίνακες: 

Get it on Google Play Download on the App Store