Νέα Mercedes E-Class τον Ιανουάριο και ίσως με κινητήρα 1.6 diesel

Τον ερχόμενο Ιανουάριο και συγκεκριμένα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (11-24 Ιανουαρίου), θα κάνει πρεμιέρα η νέα, έβδομης γενιάς μεγάλη Mercedes E-Class. Τον περασμένο Ιούλιο είχε κάνει την πρώτη εμφάνισή της, όπου η Mercedes παρουσίασε το νέο σύστημα τηλεχειριζόμενου συστήματος στάθμευσης (Remote Parking Pilot) και τώρα αποκαλύπτει και τον «σκελετό» της.

Εκτός από την σεντάν, η οποία θα ξεκινήσει να πωλείται το καλοκαίρι του 2016, αργότερα μέσα στο έτος θα παρουσιαστεί η Estate και το 2017 θα κάνουν την εμφάνισή τους η κουπέ και κάμπριο. Ο σχεδιασμός της νέας E-Class θα είναι πιο δυναμικός και «ρευστός» θυμίζοντας έντονα εκείνον της S-Class, όχι μόνο εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό με την υψηλή πολυτέλεια και τεχνολογία. Για παράδειγμα τα νέα φωτιστικά σώματα θα ενσωματώνουν 84 ανεξάρτητες λυχνίες LED, έναντι 24 που χρησιμοποιούνται στην υπάρχουσα E-Class.

Η νέα E-Classθα βασίζεται στην πλατφόρμα MRA της S-Class και θα διαθέτει μεγαλύτερο μήκος και πλάτος από την τωρινή E-Class, όμως θα είναι κατά περίπου 100 κιλά ελαφρύτερη. Πολλές αλλαγές θα υπάρχουν και στον τομέα των κινητήρων, αφού θα εφοδιάζεται με νέα μηχανικά σύνολα βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικά. Μάλιστα υπάρχουν φήμες σχετικά με την ανάπτυξη ενός νέου κινητήρα πετρελαίου 1.6 λτ., ο οποίος θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα, αντικαθιστώντας εκείνον της Renault. Την γκάμα των κινητήρων θα πλαισιώνουν ολοκαίνουργια 6κύλινδρα σε σειρά μοτέρ πετρελαίου με διπλά ή και τετραπλά τούρμπο. Στην κορυφή θα υπάρχει ο 4.0 λτ. V8 twin-turbo ισχύος κοντά στους 600 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store