Fiat Grande Punto 1.4 77PS μεταχειρισμένο μοντέλο 2007

Εδώ και πολλά χρόνια το Punto σε κάθε γενιά του αποτελούσε μία από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις και στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας σύγχρονα χαρακτηριστικά σε χαμηλές τιμές. Σχεδιαστικά είναι μοντέρνο τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό με τον όμορφο διάκοσμο, την ικανοποιητική ποιότητα κατασκευής και την πολύ καλή θέση οδήγησης. Παράλληλα, στον θάλαμο των επιβατών του Fiat Grande Punto τέσσερις ενήλικοι θα μετακινηθούν δίχως παραχωρήσεις, έχοντας στη διάθεσή τους 275 λίτρα για τις αποσκευές.

Κατά την οδήγηση το μικρό Fiat παρουσιάζεται εύκολο στους χειρισμούς μέσω του ελαφριού τιμονιού, το οποίο γίνεται εξαιρετικά ελαφρύ με το πάτημα του μπουτόν «City» διευκολύνοντας πολύ στο παρκάρισμα. Επίσης, το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης του Grande Punto παρουσιάζει καλή αμεσότητα αλλά σε πιο γρήγορους ρυθμούς θα αναζητηθεί περισσότερο βάρος, ενώ τα φρένα είναι αποτελεσματικά. Η μαλακή ανάρτησή του εξασφαλίζει πολύ καλή άνεση και ποιότητα κύλισης με λογικές κλίσεις στις στροφές και αρκετά καλή οδική συμπεριφορά σε κάθε διαδρομή. Τέλος, ο 8βάλβιδος κινητήρας των 1.4 λίτρων με τους 77 ίππους διακρίνεται για την ελαστικότητά του από τις χαμηλές στροφές, τον χαμηλό θόρυβο και την εξίσου χαμηλή του κατανάλωση.

Αρχικός εξοπλισμός: ABS, 6 αερόσακοι, υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο τιμόνι, ηλ. παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα και a/c.

Μέση τιμή: 4.800 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 255 ευρώ, Τεκμήριο: 3.630 ευρώ

(+): Σχεδίαση, άνεση ανάρτησης, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση

(-): Απόδοση κινητήρα, ελαφρύ τιμόνι, ατέλειες στην συναρμογή του εσωτερικού 

Τεχνικά χαρακτηριστικά  
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.368
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 77/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 114/3.000
0-100 (χλμ./ώρα) 13,2
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.) 6,1
Get it on Google Play Download on the App Store