Ford Ka 1.2 Trend Plus


Η νεανική εικόνα του Ka προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού που αναζητά ένα μοντέρνο και ευέλικτο μίνι αυτοκίνητο με ξεχωριστό στιλ, γεγονός που αφορά και στην «παιχνιδιάρικη» σχεδίαση του εσωτερικού του με τον πολύ ευχάριστο διάκοσμο. Σε αυτό, τα συμπαγή σκληρά πλαστικά ικανοποιούν σε ποιότητα όπως και το φινίρισμα και η συναρμογή των επιμέρους επιφανειών. Ωστόσο οι χώροι των επιβατών βρίσκονται σε μέτρια επίπεδα για την κατηγορία, όμως το πορτ μπαγκάζ των 224 λίτρων έχει αρκετή χωρητικότητα αλλά ψηλό κατώφλι φόρτωσης. 

Τον ευχάριστο χαρακτήρα του μίνι Ford ενισχύει η πολύ καλή οδηγική αίσθηση, ενώ παρά τις μαζεμένες του διαστάσεις παραμένει σταθερό, ευθύβολο σε σβέλτες ταχύτητες και ουδέτερο ακόμη και σε πιεσμένους ρυθμούς. Ο 1.200άρης κινητήρας από την πλευρά του με τους 69 ίππους εμφανίζει αρκετά πολιτισμένη λειτουργία, είναι ελαστικός και διαθέτει θετική απόκριση, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων των πέντε σχέσεων έχει θετική αίσθηση και σωστή κλιμάκωση.

Εξοπλισμός: 4 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, air condition και ράδιο CD.

Τιμή: 7.990 ευρώ (με όφελος απόσυρσης και έκπτωση)

Τέλη κυκλοφορίας: 103,5 ευρώ 

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.242 κ.εκ., Ισχύς: 69/5.500 ps/σ.α.λ., Ροπή: 102/3.000 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 13,4 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 4,9 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 115 γρ./χλμ. 

Get it on Google Play Download on the App Store