Νέο MINI Countryman και υβριδικό 224 hp με κατανάλωση 2,1 λτ.

Το νέο, δεύτερης γενιάς MINI Countryman παρουσιάζεται για πρώτη φορά και φέρει πάρα πολλές αλλαγές σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο, ενώ είναι το πρώτο MINI που εφοδιάζεται με σύστημα κίνησης plug-in hybrid. Η πρεμιέρα του θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στις 18 Νοεμβρίου 2016 και το λανσάρισμά του στην Ευρώπη θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2017.


Το νέο MINI Countryman διατήρησε εξωτερικά τις φόρμες του προγενέστερου μοντέλου, όμως διαθέτει πολλές σχεδιαστικές αλλαγές. Παράλληλα μεγάλωσε αισθητά και είναι μακρύτερο κατά 20 εκατοστά (4,3 μ.), πιο πλατύ κατά 3 εκατοστά και με μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 7,5 εκατοστά.

Πλήρως ανασχεδιασμένο είναι και το εσωτερικό, όπου διατηρήθηκαν κάποια βασικά στοιχεία από τα υπόλοιπα νέα MINI όπως ο πίνακας οργάνων, το μεγάλο στρογγυλό όργανο στο κέντρο του ταμπλό και τα χειριστήρια στην κονσόλα, όμως το υπόλοιπο μέρος του ταμπλό είναι κάπως πιο συντηρητικό. Χάρη στην αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων μεγάλωσαν και οι διαθέσιμοι χώροι για τη μεταφορά έως 5 επιβατών και τις αποσκευές τους (450 λτ. έναντι 350 λτ. το προγενέστερο Countryman).

Οι κινητήρες που θα εφοδιάζεται είναι γνώριμοι από τα υπόλοιπα MINI. Αυτοί είναι οι βενζίνης 1.5 λτ. 136 hp (Cooper), 2.0 λτ. 192 hp (Cooper S) και οι πετρελαίου 2.0 λτ. 150 hp (Cooper D) και 2.0 λτ. 190 hp (Cooper SD).

Νέα έκδοση είναι η Cooper S E Countryman ALL4 με το plug-in hybrid μηχανικό σύνολο. Αυτό αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης 1.5 λτ. ισχύος 136 ίππων για την κίνηση των εμπρός τροχών και από ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 88 ίππων για τους πίσω τροχούς. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 224 ίππους και 385 Nm ροπής, με μεικτή κατανάλωση 2,1 λτ./100 χλμ., εκπομπές CO2 49 γρ./χλμ. και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 7,6 kWh είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα και φορτίζει σε 3:15 ώρες σε οικιακή πρίζα, ή σε 2:15 ώρες μέσω φορτιστή wallbox. To plug-in hybrid σύστημα διαθέτει τρεις επιλογές κίνησης, τις AUTO eDRIVE και MAX eDRIVE για ηλεκτρική κίνηση έως τα 80 χλμ./ώρα και 125 χλμ./ώρα αντίστοιχα με ενεργοποίηση του βενζινοκινητήρα σε πιο υψηλές ταχύτητες ή σε γρήγορες επιταχύνσεις, καθώς και την SAVE BATTERY, όπου το αυτοκίνητο κινείται με τον 1.5 λτ. κινητήρα.

Δείτε το νέο MINI Countryman και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store