Προς πώληση τα τελευταία Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition

Στα τέλη του 2014, η Mitsubishi είχε παρουσιάσει το πανίσχυρο Lancer Evo X Final Concept, το οποίο εφοδιαζόταν με το 2λιτρο κινητήρα, αλλά με σημαντικά αυξημένη απόδοση στους 480 ίππους, έναντι 295 ίππων του μοντέλου παραγωγής. Ωστόσο το Lancer Evolution Final Edition που θα διατεθεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία σε 1.000 τελευταία αντίτυπα δεν θα έχει αυτή την ισχύ.

Η Mitsubishi το μόνο στοιχείο για τον κινητήρα που ανακοίνωσε είναι ότι “εφοδιάζεται με έναν ελαφρύ και υψηλής απόδοση 2.0L MIVEC turbo κινητήρα”. Όμως δεν θα έχει τους 480 ίππους του πρωτότυπου μοντέλου, αλλά υπολογίζεται γύρω στους 300 ίππους, μέσω και ορισμένων αναβαθμίσεων.

Η ειδική αυτή έκδοση εφοδιάζεται με ορισμένα μοναδικά στοιχεία τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Στο αμάξωμα οι αλλαγές εστιάζονται στη σκουρόχρωμη νίκελ μάσκα, στις 18 ιντσών ζάντες BBS, το λογότυπο “Final Edition” στην πόρτα του χώρου αποσκευών και τις δύο οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων.

Στο εσωτερικό εξοπλίζεται με καθίσματα τύπου μπάκετ της Recaro, ενώ υπάρχει και αριθμημένη πλακέτα. Επιπλέον, το Lancer Evolution Final Edition εφοδιάζεται με φρένα Brembo, με αμορτισέρ Bilstein και με ελατήρια Eibach.

Η τιμή του στην Ιαπωνία ανέρχεται στα 4.298.400 γιεν, τα οποία αντιστοιχούν με 33.913 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store