Διαθέσιμο το Kia pro_ceed GT 1.6 turbo 204 PS

0-100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα

Το νέο pro_cee’d GT έφτασε πλέον στην Ελλάδα για να συμπληρώσει την γκάμα του νέου Cee’d. To νέο pro_cee’d είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο σχεδιασμένο στην Ευρώπη υπό την διεύθυνση του Προέδρου και Αρχισχεδιαστή, Peter Schreyer. Η έκδοση GT με την ξεχωριστή σχεδιαστική φόρμα και τις δυναμικές αναλογίες ξεχωρίζει εξωτερικά από τις υπόλοιπες 3θυρες εκδόσεις διαθέτοντας σπορ προφυλακτήρες, πλευρικά σπόιλερ, φώτα ημέρας LED με 4 φωτιστικές πηγές σε σχεδίαση που παραπέμπει σε παγοκύβο, διπλές απολήξεις εξάτμισης, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 18”με ελαστικά διαστάσεων 225/40ZR18, με δαγκάνες φρένων σε έντονο κόκκινο χρώμα και διαφορετική εμπρός μάσκα με το λογότυπο “GT”.

Εσωτερικά τις εντυπώσεις κερδίζουν τα αγωνιστικού τύπου καθίσματα της Recaro με επένδυση από δέρμα και alcantara και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη. Το δερμάτινο τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων με την δερμάτινη επένδυση καθώς και τα πεντάλ και foot-rest αλουμινίου συμπληρώνουν την σπορ εικόνα. Το pro_cee’d GT διαθέτει “έξυπνο κλειδί” κεντρικού κλειδώματος με αισθητήρες προσέγγισης, πλήκτρο εκκίνησης κινητήρα “start”, ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες με LED φλας, αισθητήρες παρκαρίσματος, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, έγχρωμη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα με κάμερα οπισθοπορείας. Στον πίνακα των τριών οργάνων δεσπόζει το ψηφιακό ταχύμετρο που με το πάτημα του σχετικού επιλογέα στο τιμόνι πληροφορεί τον οδηγό για την στιγμιαία πίεση του turbo καθώς και την τιμή της ροπής του κινητήρα.   

Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης με κεφαλή και μπλοκ αλουμινίου 1.6 λίτρων GDI αποδίδει 204 ίππους (στις 6.000 σ.α.λ.) και 265 Nm ροπής (από τις 1.750 σ.α.λ. έως τις 4.500 σ.α.λ.), κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων που επιτρέπει στο pro_cee’d GT να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα με μέγιστη ταχύτητα τα 230 χλμ./ώρα. Η μικτή κατανάλωση είναι 7,4 λτ./100χλμ.

Η τιμή του pro_cee’d GT είναι 24.150 ευρώ με την έκπτωση των 1.400 ευρώ ή 22.720 ευρώ και με απόσυρση. Η εμπορική διάθεσή του στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει, ενώ όπως όλα τα Kia καλύπτεται με την εργοστασιακή πανευρωπαϊκή εγγύηση 7 ετών της Kia-Motors. 

Get it on Google Play Download on the App Store