7.000.000 κιβώτια ταχυτήτων από τη Skoda!

Άλλο ένα ορόσημο για το VAG και κατ’ επέκταση την Skoda, σημειώθηκε στο εργοστάσιο της τελευταίας στο Μλάντα Μπόλεσλαβ. Η τσέχικη εταιρία ολοκλήρωσε την κατασκευή του 7.000.000στου κιβωτίου ταχυτήτων MQ 200, ενός συστήματος μετάδοσης που βρίσκεται στην παραγωγή από το 2000 και έχει εξοπλίσει (και συνεχίζει να το κάνει) πλείστα όσα μοντέλα της κοινοπραξίας του γερμανικού κολοσσού.

Δείτε ακόμα: Το εσωτερικό του νέου Skoda Scala έρχεται με πρωτιά!

Audi A3 2ης γενιάς, Volkswagen Golf 5ης, Skoda Octavia όλων των χρονολογιών, Seat Arosa, Ibiza και Leon είναι μερικά μόνο από τα αυτοκίνητα που έχουν φορέσει το MQ 200 σε 5τάχυτη ή 6τάχυτη μορφή. Η δυνατότητά του να αντεπεξέρχεται σε φορτία μέχρι 200 Nm ροπής το έχει καταστήσει ιδανικό για όλα τα μοντέλα FSI, δίχως να απουσιάζει από τα πιο σύγχρονα TSI και TDI. Συγκεκριμένα οι μικρότεροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, στις εκδόσεις με την χαμηλότερη ιπποδύναμη φέρουν το συγκεκριμένο κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης: Στις 11.000 μονάδες τον μήνα η παραγωγή του Skoda Kodiaq

Συνολικά υπάρχουν πάνω από 50 διαφορετικά μοντέλα και εκδόσεις τους που διαθέτουν το αειθαλές σύστημα μετάδοσης, με την Skoda να κατασκευάζει καθημερινά 1.500 μονάδες σε δυο διαφορετικές γραμμές παραγωγής του τσέχικου εργοστασίου. Εκτός από το MQ 200 οι Τσέχοι συναρμολογούν επίσης τα κιβώτια MQ/SQ 100, αλλά και το DQ 200 – το πασίγνωστο 7αρι DSG, με άλλα λόγια. Το τελευταίο κατασκευάζεται στο έτερο εργοστάσιο επί τσεχικού εδάφους, στο Βρχλάμπι, με τον συνδυαστικό όγκο να φτάνει τα 4.800 κιβώτια ημερησίως. Από Μλάντα Μπόλεσλαβ και Βρχλάμπι έχουν φύγει περισσότερα από 10.000.000 κιβώτια ταχυτήτων, για όλες τις εταιρίες του VAG.

Get it on Google Play Download on the App Store