Έναρξη παραγωγής του νέου Nissan Juke – πότε έρχεται

Η Nissan σηματοδοτεί την έναρξη παραγωγής του νέου Juke στο εργοστάσιο της στο Sunderland, με μια επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών (111 εκ. ευρώ). Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το νέο Juke έχει εξελιχθεί ειδικά για την Ευρώπη, με το Sunderland να είναι το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής για αυτό το δεύτερης γενιάς μικρό SUV.

Εκτός από τις περισσότερες από 5.000 ώρες εκπαίδευσης που έγινε στην ομάδα εξειδικευμένων και έμπειρων τεχνικών του εργοστασίου για να υποστηρίξουν την παραγωγή, το εργοστάσιο δέχθηκε επενδύσεις για την αναβάθμισή του προκειμένου να ανταπεξέλθει επιτυχώς στις νέες τεχνολογίες του Juke, όπως και στα υψηλά επίπεδα εσωτερικής και εξωτερικής εξατομίκευσης του μοντέλου. Σε αυτές περιλαμβάνονται περισσότερα από 27 νέα καλούπια και 4 νέοι θάλαμοι ψεκασμού χρωμάτων για να φιλοξενήσουν την επιλογή των 15 διαφορετικών χρωματικών συνδυασμών.

Δείτε ακόμα: Νέο Nissan Juke: Επιδόσεις και πότε έρχεται

Το Juke τροφοδοτείται από έναν αποδοτικό, τρικύλινδρο DIG- υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου ισχύος 117 ίππων, που κατασκευάζεται στο Sunderland.

Διαθέτοντας την τεχνολογία Nissan Intelligent Mobility, το νέο μοντέλο είναι το πιο συνδεδεμένο Nissan από ποτέ. Με το νέο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας NissanConnect, οι επιβάτες του νέου Juke, μπορούν να χρησιμοποιούν το Apple CarPlay και το Android Auto για να «αντανακλούν» τις αγαπημένες τους εφαρμογές από το smartphone τους, στην οθόνη αφής 8 ιντσών. Παράλληλα, ο οδηγός μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους χάρτες TomTom & Live Traffic ή να ενεργοποιήσει το δικό του In-Car Wi-Fi, προκειμένου να επιτρέψει στους επιβάτες να συνδέσουν τους φορητούς υπολογιστές ή τα tablet τους.

Επιπλέον, το Juke προσφέρει ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας, όπως η Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, η Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, η Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, η οποία προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του (κατά την αλλαγή λωρίδας) και επαναφέρει το Juke πίσω στη λωρίδα του.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 PS

Οι πρώτες παραδόσεις στις Ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής, θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store