Η VW ανοίγει νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

Όπως είχαμε γράψει πριν από 3 εβδομάδες, ο όμιλος Volkswagen εξέταζε 5 χώρες για να ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο, όπου θα παράγει διάφορα μοντέλα της και η τελική απόφαση βρισκόταν ανάμεσα στη Βουλγαρία και στην Τουρκία.

Δείτε ακόμη: Αντίο για πάντα Volkswagen Beetle!

Τελικά, κερδισμένη βρήκε η Τουρκία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Automobilwoche, το οποίο αναφέρει ότι εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen εξέδωσε την απόφαση να κατασκευάσει εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Σμύρνης (Izmir), προσθέτοντας ότι η Skoda θα είναι μία από τις μάρκες που θα παράγονται εκεί μοντέλα της. Σχετικά με αυτό η Volkswagen δεν έκανε καμία δήλωση ή παρατήρηση.

Έτσι θα αποσυμφορηθεί το εργοστάσιο της Μλάντα Μπόλεσλαβ στην Τσεχία, το οποίο δεν προλαβαίνει να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για τα υπάρχοντα μοντέλα, αλλά και για να νέα που ετοιμάζονται. Παράλληλα, η παραγωγή των γερμανικών και λοιπών εργοστασίων στην Ευρώπη θα επικεντρωθεί στα επόμενα χρόνια στην κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων, που θα δούμε σε λίγους μήνες και στο προσεχές μέλλον.

Δείτε ακόμη: Μια πρώτη γεύση από το εσωτερικό του VW ID.3

Άλλωστε στην Τουρκία έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία στην κατασκευή αυτοκινήτων, μιας και πολλές εταιρίες (μεταξύ των οποίων οι Fiat, Honda, Hyundai, Renault και Toyota) διαθέτουν εργοστάσια εκεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ πολλά είναι και τα επαγγελματικά αυτοκίνητα που παράγονται εκεί.

Get it on Google Play Download on the App Store