Νέο αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο της ZF για την FCA

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ήρθε σε συμφωνία με την ZF για να χρησιμοποιήσει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, το οποίο θα εφοδιάζει στο μέλλον πολλά μοντέλα του ιταλοαμερικανικού ομίλου.

Δείτε ακόμη: Νέος κινητήρας Hyundai με μεταβαλλόμενη διάρκεια των βαλβίδων

Συγκεκριμένα το νέο αυτό σύστημα μετάδοσης θα ξεκινήσει να παράγεται το 2022 στο εργοστάσιο της ZF στο Saarbruecken, Γερμανία, ενώ αργότερα η κατασκευή του θα γίνεται στα εργοστάσια των Η.Π.Α. και της Κίνας. Το νέο αυτό 8τάχυτο κιβώτιο θα μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα οχήματα κάθε κατηγορίας, με κίνηση στους πίσω τροχούς ή σε όλους τους τροχούς, με κινητήρες εμπρός τοποθετημένους κατά το διαμήκη άξονα. Επίσης, έχει βελτιστοποιηθεί περεταίρω και διαθέτει ενσωματωμένη ηλεκτρική μονάδα για τις υβριδικές εκδόσεις, υποστηρίζοντας τους πελάτες στην επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών CO2.

Με αυτήν τη μεταβλητή μετάδοση, οι κατασκευαστές θα μπορούν εύκολα να αλλάξουν από μια παραλλαγή μετάδοσης σε μια άλλη, πράγμα που τους δίνει την ευελιξία να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς. Η ZF αναφέρει ότι αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της και έρχεται μόλις τρεις μήνες μετά την τελευταία της συμφωνία με τη BMW για να εφοδιάζει μοντέλα της με το τελευταίας γενιάς κιβώτιο 8HP.

Δείτε ακόμη: Τα νέα Toyota θα σβήνουν από μόνα τους!

Get it on Google Play Download on the App Store