Skoda Karoq Made in Germany

To νέο μικρομεσαίο SUV Skoda Karoq το οποίο ξεκίνησε να παράγεται τον Ιούλιο του 2017 στο εργοστάσιο Kvasiny, Τσεχία, λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει σημειώσει κατασκευάζεται εδώ και λίγο καιρό και στο κεντρικό εργοστάσιο της μάρκας, στη Mlada Boleslav. Ωστόσο, το πρόβλημα των παραγγελιών συνεχίζουν να υπάρχει, γι’αυτό η Skoda θα ξεκινήσει να το παράγει και εκτός της Τσεχίας.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Skoda Karoq 1.0 TSI 116 PS

Συγκεκριμένα το Skoda Karoq θα παράγεται στο εργοστάσιο της Volkswagen, στο Osnabrück της Γερμανίας, από τα τέλη του 2018 και όλο το 2019. Στο ίδιο εργοστάσιο το Volkswagen Group κατασκευάζει το Tiguan, ενώ από το 2020 θα γίνεται η παραγωγή του VW T-Roc Cabrio. Επιπλέον, το Osnabrück είναι υπεύθυνο για τη βαφή των αμαξωμάτων της Porsche Cayman και της Skoda Fabia. Εκεί υπάρχουν τρεις γραμμές παραγωγής με 2.300 εργαζόμενους και με παραγωγή πάνω από 76.000 οχήματα τον περασμένο χρόνο.

Για την προσθήκη του T-Roc Cabrio θα γίνει μία νέα επένδυση ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, από το 2018 έως τα τέλη της δεκαετίας και θα επιτρέπει στην Volkswagen να κατασκευάζει 20.000 οχήματα.

Δείτε ακόμη: Πως η Skoda βασάνιζε την πρώτη Octavia (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store