Τέλος και επίσημα το Audi TT

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τέλους ολοκληρώθηκε, με την Audi να δηλώνει επίσημα πως το TT θα τερματίσει την καριέρα του στο φινάλε του κύκλου ζωής της σημερινής γενιάς, δίνοντας την θέση του σε ηλεκτρικό μοντέλο.

Δείτε ακόμα: «Αθώο» Audi TT RS καταδικάζει Porsche 911 Turbo S (+video)

Η ανακοίνωση ήρθε από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Bram Schot, κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων. Οι δηλώσεις αυτές αποσαφηνίζουν το μέλλον του μοντέλου, το οποίο φημολογείτο πως υπήρχε το ενδεχόμενο να συνεχίσει ως ΤΤ, αλλά με διαφορετική μορφή (crossover και τετράθυρο κουπέ μερικά από τα σενάρια που είχαν ακουστεί).

Ο Schot δεν πλάτιασε αναφορικά με το διαχρονικό κουπέ του Ίνγκολσταντ, αρκούμενος στην αναφορά πως ο διάδοχος θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός, θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και θα προσφέρεται σε αντίστοιχες τιμές με του σημερινού ΤΤ. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, όμως οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο για ένα τετράθυρο κουπέ στα πρότυπα του e-tron GT – το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, είδαμε στο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς (αν όχι της 10ετίας): τους «Εκδικητές: Η τελική μάχη».

Διαβάστε επίσης: Νέο Audi Q5 55 TFSI e quattro 367PS «καίει» 2,1 λτ./100 χλμ.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε μέσα στο 2020, με το ντεμπούτο να υπολογίζεται στα μέσα προς τέλη του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store