Το Ford Mondeo ποτέ δεν πεθαίνει…μέχρι νεωτέρας

Το επιτυχημένο σεντάν της Ford μπορεί να μην διάγει τις καλύτερες των ημερών του (όπως και όλη η κατηγορία), όμως συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του, αποκτώντας plug-in υβριδική έκδοση στο πρόσφατο facelift. Αυτά στην από δω μεριά του Ατλαντικού. Γιατί απέναντι, το μέλλον είναι δυσοίωνο.

Δείτε ακόμη: Aνανεωμένο Ford Mondeo και για πρώτη φορά υβριδικό estate

Στην αγορά των Η.Π.Α. το Mondeo –ή Fusion, όπως ονομάζεται εκεί- έχει προγραμματιστεί να τερματίσει τον κύκλο ζωής του το 2020. Ήδη η παραγωγή μειώνεται, ούτως ώστε το εργοστάσιο να προσαρμοστεί εγκαίρως στον αναθεωρημένο κύκλο εργασιών. Εκπρόσωπος του «Μπλε Οβάλ», ωστόσο, διαβεβαίωσε πως οι δημοφιλέστερες εκδόσεις του Fusion θα πάρουν παράταση ενός έτους, μέχρι το τέλος του 2021.

Διαβάστε επίσης: Καινούργιο και σπάνιο Ford Mondeo του 1996 αναζητά αγοραστή!

Συγκεκριμένα, όλα τα Fusion –πλην του Sport- θα συνεχίσουν να παράγονται για 2 ακόμα χρόνια, με μπροστάρη το Estate Hybrid. Το Sport εξοπλίζεται με τον V6 EcoBoost των 3.5 λίτρων και 325 ίππων, τοποθετούμενο στην κατηγορία των sport sedan. Η εμπορική του απήχηση δεν ήταν η αναμενόμενη, όμως, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να τραβήξουν πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο την παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store