Νέο σκληρό crash test σε αυτοκίνητα πόλης (+video)

Τα μίνι αυτοκίνητα τα οποία είναι τα πιο μικρά και φθηνά σε τιμή που μπορεί να αποκτήσει κανείς για τις αστικές κατά βάση μετακινήσει του, εφοδιάζονται πλέον με όλα στα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Παράλληλα, προστατεύουν αποτελεσματικά τους επιβάτες τους σε μια σύγκρουση και τα αμαξώματά τους δεν «καταρρέουν» όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια. Γεγονός που αποδεικνύεται και από ένα πολύ απαιτητικό crash test που διεξήγαγε η ADAC, προσομοιώνοντας μια σύγκρουση που γίνεται συνήθως στην πόλη.

Διαβάστε και αυτό: Ξεθάμπωμα των φαναριών με 3 τρόπους (+video)

Πιο αναλυτικά, η εν λόγω γερμανική λέσχη αυτοκινήτων πήρε τρία νέα μίνι αυτοκίνητα, το Renault Twingo, το Skoda Citigo και το Toyota Aygo και πάνω σε καθένα από αυτά προσέκρουσε στο μόλις 18% της επιφάνειας του εμπρόσθιου τμήματος και με 40 χλμ./ώρα μια παραμορφούμενη μεταλλική μπαριέρα. Στην πραγματικότητα είναι σαν να συγκρούονταν δύο οχήματα μετωπικά και στις άκρες των αμαξωμάτων τους με ταχύτητα κίνησης 40 χλμ./ώρα το κάθε ένα.

Σε αυτό το crash test δοκιμάστηκε η λειτουργία των συστημάτων παθητικής ασφαλείας, αλλά και η αντοχή του κλωβού ασφαλείας των επιβατών, λόγω της πολύ μικρής μετωπικής επιφάνειας κάλυψης.

Διαβάστε και αυτό: Ενέργειες σε περίπτωση υπερθέρμανσης του κινητήρα

Τα αποτελέσματα της δοκιμής έδειξαν ότι σε μια αντίστοιχη περίπτωση οι επιβάτες θα έβγαιναν σώοι και αβλαβείς από τα αυτοκίνητα. To Citigo ήταν καλύτερο και έδειξε ότι παρέχει «καλή» προστασία, ενώ το Twingo και το Aygo «ικανοποιητική». Ωστόσο και στα τρία μοντέλα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Δείτε παρακάτω και το βίντεο από τα crash tests:

Get it on Google Play Download on the App Store