Σκληρό καρύδι το Hyundai Veloster στα crash tests (+video)

Με επιτυχία πέρασε τα crash tests του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Ασφάλεια στους Αυτοκινητόδρομους (IIHS) το Hyundai Veloster και ειδικά στην πιο σκληρή δοκιμασία της μετωπικής σύγκρουσης μικρής επιφάνειας κάλυψης. Σε αυτό το τεστ το 25% της εμπρόσθιας επιφάνειας του αυτοκινήτου προσκρούει σε σταθερό εμπόδιο με ταχύτητα 64 χλμ./ώρα και η δομή του πλαισίου καταπονείται σε μέγιστο βαθμό.

Δείτε ακόμη: Επαναστατικό φίλτρο καμπίνας από την Hyundai αλλάζει τα δεδομένα!

Σε όλες τις δοκιμές των μετωπικών προσκρούσεων και της πλευρικής, το κουπέ Hyundai έλαβε τη μέγιστη διάκριση «Good», προστατεύοντας αποτελεσματικά τον οδηγό του στο κεφάλι, θώρακα και πόδια. Παρά την έντονη παραμόρφωση του εμπρός τμήματος του αμαξώματος στη μετωπική σύγκρουση μικρής κάλυψης, η καμπίνα του Veloster παρέμεινε σχεδόν ακέραιη και ο οδηγός θα διέτρεχε χαμηλό κίνδυνο τραυματισμού σε μια αντίστοιχη πραγματική σύγκρουση.

Πληροφοριακά, το υπάρχον 2ης γενιάς Veloster διατίθεται στις Η.Π.Α. σε τιμές που ξεκινούν από 16.750 δολάρια (15.020 ευρώ) και με 2.0 λτ. κινητήρες ισχύος 147 ίππων, 201 ίππων (turbo) και 275 ίππων (έκδοση N).

Δείτε ακόμη: Νέο Hyundai Veloster και «καυτό» N με 275 ίππους (+videos)

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με τα crash tests:

Get it on Google Play Download on the App Store