Νέες εκδόσεις για το Volvo XC40 διαθέσιμες άμεσα

Η οικογένεια του νέου Volvo XC40, το οποίο θυμίζουμε πως έχει κατακτήσει τον τίτλου του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» εμπλουτίζεται, καθώς πλέον είναι άμεσα διαθέσιμες στην χώρα μας δύο νέες εκδόσεις του. Μία βενζίνης και μία πετρελαίου.

Δείτε ακόμη: Νέο Volvo XC40 T5 Twin Engine 1.5 λτ. με 255 ίππους

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στις εκδόσεις T3 και D3. Η πρώτη είναι βενζινοκίνητη και εφοδιάζεται με τον 1.5 λτ. τρικύλινδρο κινητήρα ο οποίος αποδίδει χάρη στην ύπαρξη του τούρμπο 156 ίππους. Αυτοί είναι αρκετοί για να χαρίσουν τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δευτερόλεπτα στο σουηδικό μοντέλο. Όσον αφορά στην κατανάλωσή του, η μέση ανακοινώσιμη τιμή της είναι στα 6,2 λτ./100 χλμ. Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης είναι στα 30.713 ευρώ και ο εξοπλισμός είναι πλούσιος. Αυτός μεταξύ άλλων περιλαμβάνει City Safety, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, κεντρική οθόνη αφής 9 ιντσών και προβολείς LED.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Volvo XC60 T8 Twin Engine 407 PS

Από την άλλη, η πετρελαιοκίνητη έκδοση D3, εφοδιάζεται με 2.0 λτ. κινητήρα ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και προαιρετικά συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Geartronic καθώς και με τετρακίνηση. Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης ξεκινά από τα 35.194 ευρώ, με εξοπλισμό υπερπλούσιο, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει να επιδείξει ημιαυτόνομη οδήγηση Pilot Assist, συστήματα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο (Run-Off Road Mitigation) και αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (Oncoming Lane Mitigation).

Get it on Google Play Download on the App Store