Oι τιμές του νέου Honda Civic 1.6 diesel στην Ελλάδα

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Honda ανακοίνωσε τις τιμές και τις εκδόσεις του νέου Honda Civic με τον κινητήρα πετρελαίου 1.6 i-DTEC, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε στα τέλη Ιουλίου, μαζί και με το νέο Jazz 1.5 Dynamic.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda Civic 1.5 VTEC TURBO 182 PS 5d

Πιο αναλυτικά, το νέο Civic 1.6 i-DTEC διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την Comfort και την Elegance, με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και σε τιμές που ξεκινούν από 22.120 ευρώ και 25.250 ευρώ αντίστοιχα. Στην έκδοση Comfort περιλαμβάνονται ESP, 6 αερόσακοι, το το Honda Sensing με τις πολλές επιμέρους τεχνολογίες ενεργητικής ασφαλείας, όπως είναι τα συστήματα αυτόματης ακινητοποίησης, προειδοποίησης σύγκρουσης, ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης, εκτροπής από το δρόμο, προσαρμοζόμενου cruise control, αναγνώρισης πινακίδων σήμανσης, κ.λπ., όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματος κλιματισμός, σύστημα πολυμέσων με πλοήγηση, ζάντες αλουμινίου και πολλά ακόμα στοιχεία.

Ο πλήρως αναβαθμισμένος κινητήρας πετρελαίου των 1.6 λτ. διαθέτει πολλές βελτιώσεις που περιλαμβάνουν μείωση στην τριβή των κυλίνδρων χάρη σε έμβολα που κατασκευάζονται από πολύ ανθεκτικό κράμα ατσαλιού, χρωμίου και μολυβδαινίου και στην εξαιρετική μηχανουργική επεξεργασία των κυλίνδρων που επιτρέπει πιο ομαλή κίνηση των εμβόλων.

Ο ντίζελ των 1.597 κ.εκ. περιλαμβάνει ένα μικρό, υψηλής απόδοσης υπερσυμπιεστή, σύστημα EGR χαμηλής πίεσης (exhaust gas recirculation), εισαγωγή υψηλής ροής και κυλινδροκεφαλή υψηλού στροβιλισμού. Ένας πολύ ανθεκτικός, ελαφρύς, λεπτός στρόφαλος και ένα ανοικτό αλουμινένιο μπλοκ που κατασκευάζεται με χύτευση υπό υψηλή πίεση ελαχιστοποιούν το βάρος του κινητήρα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda Civic 1.0 VTEC Turbo 129 PS

Ο 1.6 i-DTEC του νέου Civic έχει ισχύ 120 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και ροπή 300 Nm στις 2.000 σ.α.λ., προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 201 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση είναι 3,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 93 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store