Οι τιμές του νέου Volvo V60 στην Ελλάδα (+video)

Η Volvo πλέον διαθέτει προς πώληση και στην χώρα μας το πολυτελές στέισον βάγκον V60, το οποίο προσφέρει υψηλές ανέσεις, πολυτέλεια και μεγάλη πρακτικότητα. Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) πάνω στην οποία έχουν «χτιστεί» το νέο XC60 και τα μοντέλα της σειράς 90 διαθέτει παράλληλα κορυφαία επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Δείτε ακόμη: Αυτά θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας 2019

Οι προτεινόμενες τιμές για το νέο V60 ξεκινούν από τα 44.928 ευρώ για τον κινητήρα πετρελαίου D3 των 150 ίππων. Ακολουθούν οι εκδόσεις με τον πετρελαιοκινητήρα D4 που αποδίδει 190 ίππους, με τιμή από 51.324 ευρώ και οι εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης Τ6, απόδοσης 310 ίππων, με τετρακίνηση και τιμή από 54.648 ευρώ. Στην κορυφή της γκάμας του νέου V60 τοποθετούνται δύο εκδόσεις με υβριδική Plug-In τεχνολογία και τετρακίνηση. Αυτές είναι οι T8 Twin Engine με απόδοση 390 ίππων και T6 Twin Engine με απόδοση 340 ίππων, που θα διατεθεί λίγο αργότερα. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι διαθέσιμες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων.

Το νέο Volvo V60, το οποίο είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο,  εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με τα προηγμένα συστήματα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο (Run-Off Road Mitigation), αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (Oncoming Lane Mitigation) και αποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που έχουν εισέλθει στη λωρίδα του (Oncoming Mitigation by Braking).

Διαβάστε επίσης: Έτσι δουλεύει το διαφορικό (+video)

Προαιρετικά διατίθενται Adaptive Cruise Control με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, αναβαθμισμένο για ακόμη καλύτερη απόδοση στις καμπές του δρόμου IntelliSafe Surround, το οποίο συνδυάζει σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System), Rear Collision Warning και Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα.

Get it on Google Play Download on the App Store