Το νέο Skoda Kamiq G-TEC «καίει» 4,5€/100 χλμ.

Το νέο κόμπακτ SUV της Skoda, το Kamiq, εκτός από τα σύγχρονα και πολύ καλά χαρακτηριστικά του σε κάθε τομέα, ξεχωρίζει ακόμα για το κορυφαίο value for money και για την οικονομία που προσφέρει. Ειδικά στη νέα έκδοση G-TEC με τον κινητήρα φυσικού αερίου το κόστος σε καύσιμο είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Δείτε εδώ περισσότερα για το Skoda Kamiq

Πιο αναλυτικά το Skoda Kamiq G-TEC εφοδιάζεται με τον 1.0 TGI κινητήρα διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο/βενζίνη). Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής μεταξύ 1.800-3.800 σ.α.λ. και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Από πλευράς επιδόσεων φτάνει τα 176 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας (0-100 χλμ./ώρα δεν έχει ανακοινωθεί), η μεικτή κατανάλωση είναι 5,4 κιλά/100 χλμ. (4,5 ευρώ/100 χλμ. με τιμή φυσικού αερίου 0,834 €/kg) και οι εκπομπές CO2 είναι 101 γρ./χλμ. (WLTP). Το φυσικό αέριο είναι το κυρίως καύσιμο και αποθηκεύεται σε τρεις ατσάλινες δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 13,8 κιλών CNG. Όταν το φυσικό αέριο τελειώσει και δεν γίνει ανεφοδιασμός, υπάρχει και ένα βοηθητικό ρεζερβουάρ βενζίνης 9 λίτρων. Με τη βενζίνη η κατανάλωση είναι 5,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 129 γρ./χλμ.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Skoda Kamiq

Το Skoda Kamiq G-TEC πωλείται στην Ελλάδα σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Αυτές ξεκινούν από 19.500 ευρώ στην αρχική αλλά πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Ambition. Αυτή περιλαμβάνει 6 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, LED φώτα ημέρας, φλας και πίσω φώτα, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, διζωνικό κλιματισμό, cruise control, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια ηχοσυστήματος, κάθισμα οδηγού με ρύθμιση σε ύψος, μπροστινό υποβραχιόνιο, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, αισθητήρα βροχής και φώτων, κάμερα οπισθοπορείας, 8 ηχεία κ.λπ.

Ποιο SUV έχει κορυφαίο value for money;

Η αμέσως επόμενη έκδοση Style (20.500 ευρώ) διαθέτει επιπλέον ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, δυναμικά πίσω φλας, διαφορετικές επενδύσεις, δερμάτινο χειρόφρενο και λεβιέ ταχυτήτων, ψηφιακό πίνακα οργάνων, keyless entry και σκούρα πίσω τζάμια.

Get it on Google Play Download on the App Store