Ανανέωση και νέες εκδόσεις για το Abarth 595

Το αγωνιστικό και, γενικότερα, γρήγορο παρακλάδι της Fiat παρουσίασε την πλήρως ανανεωμένη γκάμα του λιλιπούτειου «πυραύλου», με βασικότερη αλλαγή την συμμόρφωση του κινητήρα στις αυστηρότατες προδιαγραφές ρύπων Euro 6D-Temp, οι οποίες απορρέουν από την εξίσου «σφιχτή», νέα διαδικασία μετρήσεων WLTP.

Το Abarth 595, όπως ονομάζεται πλέον το άλλοτε Fiat 500 Abarth, προσφέρεται σε 5 διαφορετικές εκδόσεις. Η πρώτη παράγει 145 ίππους από τον 1.4 T-Jet, προχωρώντας στους 160 του 595 Pista, τους 165 του 595 Turismo και κορυφώνοντας στα 180 άλογα των 595 Competizione και 695 Rivale. Τι καλούδια κρύβει η καθεμία, τώρα. Το 595 Pista ενσωματώνει το σύστημα τηλεμετρίας της Abarth (Abarth Telemetry), το οποίο προσφέρει στον οδηγό δεδομένα για χρόνο γύρο, πλευρικά G που αναπτύσσονται στις στροφές, μπαρόμετρο, μανόμετρο και ό,τι έχει σχέση με την εποπτεία του κινητήρα και την απόδοση του αυτοκινήτου. Ως πιο προσηλωμένο στην οριακή οδήγηση, έρχεται με στάνταρ αναθεωρημένα αμορτισέρ της Koni για τον πίσω άξονα.

Δείτε ακόμα: Abarth Iveco Stralis στα χρώματα του πολέμου!

Το 595 Turismo είναι η πολυτελής και ελαφρώς εξευγενισμένη εκδοχή του Pista. Μπορεί να διαθέτει 5 ίππους περισσότερους, ωστόσο δίνει προτεραιότητα περισσότερο στο στυλ παρά στο γυρολόγιο πίστας, εξ ου και τα δερμάτινα καθίσματα, το γκρι ματ Asfalto Grey χρώμα και οι πινελιές σατέν χρωμίου στα πλαίσια των φιμέ παραθύρων και τα καλύμματα των καθρεπτών. Η Abarth δηλώνει πως τα 595 Pista και Turismo χρειάζονται 7,3 δλ. για να φτάσουν τα πρώτα 100 χλμ./ώρα.

Στην ακριβώς αντίπερα όχθη τοποθετείται το 595 Competizione. Τα αμορτισέρ της Koni αναλαμβάνουν τον έλεγχο της -ηλεκτρονικά προσαρμοζόμενης ανάρτησης Frequency Selective Damping– εμπρός και πίσω, τα μπάκετ καθίσματα της Sabelt φροντίζουν να κρατούν τον οδηγό στη θέση του, τα φρένα της Brembo να τον βγάζουν από τις δύσκολες καταστάσεις και το προαιρετικό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό να χαλιναγωγεί τους 180 ίππους. Ο χρόνος για το 0-100 χλμ./ώρα εδώ πέφτει κάτω από τα 7 δλ., συγκεκριμένα στα 6,7 δλ. Ειδικά για το Competizione η Abarth παρουσίασε το φανταχτερό πράσινο χρώμα, ονόματι Adrenalina Green.

Διαβάστε επίσης: Νέο Fiat 500X και με 1.000άρι μοτέρ

Τέλος, το 695 Rivale αποτελεί τo πιο premium και ξεχωριστό παράγωγο των «500αριών». Σχεδιασμένο από κοινού με τον φημισμένο Ιταλό κατασκευαστή σκαφών αναψυχής, Riva, το Rivale ξεχωρίζει χάρις στην διχρωμία Riva Evening Blue και Shark Grey.

Get it on Google Play Download on the App Store