Ανανεωμένες Alfa Giulia και Stelvio με πιο premium εσωτερικό

Στην Έκθεση του Λος Άντζελες τις περιμέναμε, στην Κίνα έκαναν πρεμιέρα οι ανανεωμένες Alfa Romeo Giulia και Stelvio.

Οι στυλοβάτες της μιλανέζικης φίρμας πρακτικά εμφανίζονται απαράλλαχτες σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα. Τόσο η Giulia, όσο και η Stelvio -τουλάχιστον από όσα βλέπουμε στην κινεζική εμφάνισή τους- είναι ίδιες με σήμερα, μην έχοντας ούτε διαφορετικά σχέδια στις ζάντες αλουμινίου. Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων της Alfa, η σχεδίαση των δυο αυτοκινήτων κρίθηκε πως στέκεται μια χαρά για 4 (η Giulia) και 2 (η Stelvio) χρόνια. Στον αντίποδα, το εσωτερικό είναι αυτό που δέχτηκε την πλήρη προσοχή των σχεδιαστών.

Δείτε ακόμα: Η Alfa Romeo 4C είναι ακόμα ζωντανή!

Το σύστημα πολυμέσων είναι νέο, προσφέροντας πλέον και λειτουργία WiFi. Η οθόνη αφής των 8,8 ιντσών παρουσιάζεται αναβαθμισμένη, με καλύτερα γραφικά και βελτιωμένη απόκριση στις εντολές αφής. Παράλληλα, εκτός από WiFi, πλέον υπάρχουν λειτουργίες κεντρικού κλειδώματος, ενεργοποίησης φώτων και κλιματισμού από το smartphone, ενώ σε περίπτωση κλοπής το αυτοκίνητο στέλνει ειδοποίηση στον ιδιοκτήτη -πάντα μέσω smartphone- και δίνει το ακριβές στίγμα του.

Πέρα από τα gadgets και τις λειτουργίες συνδεσιμότητας, οι Ιταλοί προχώρησαν στην αναβάθμιση των υλικών της καμπίνας. Στις πλουσιότερες εκδόσεις το δέρμα καλύπτει πλέον μεγαλύτερη επιφάνεια, που φτάνει μέχρι το κομμάτι κάτω από το -νέο- τιμόνι. Επίσης νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου, ενώ τα υλικά στο ταμπλό είναι ακόμα πιο μαλακά και με βελτιωμένο φινίρισμα, για περισσότερο premium αφή.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η Alfa Romeo Tonale παραγωγής (;)

Στα μηχανικά μέρη τώρα, ισχύει ό,τι και για την εμφάνιση. Τουλάχιστον για τους Κινέζους, οι οποίοι έχουν μόνο τις εκδόσεις με τον 2λιτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα, με 200 και 280 ίππους. Όπως είπαμε, για Ευρώπη και Η.Π.Α. το ντεμπούτο των φρεσκαρισμένων Giulia και Stelvio είναι προγραμματισμένο για τις 18 Νοέμβρη στο L.A., όμως δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση και τα κινητήρια σύνολα. Οπότε εκτός του 2λιτρου υπερτροφοδοτούμενου βενζίνης, στα μέρη μας θα έχουμε τον ντίζελ των 2.2 λίτρων σε απόδοση 160, 190 και 210 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store