Νέο τύπου κουπέ Audi Q3 Sportback

H Audi κάνει την έκπληξη από εκεί που κανείς δεν το περίμενε, παρουσιάζοντας το Q3 Sportback, το οποίο αποτελεί το πρώτο μικρομεσαίο τύπου κουπέ SUV της μάρκας. Βασισμένο στο Q3, διαθέτει αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές, ειδικά στο πιο σπορτίφ πίσω άκρο του αμαξώματος.

Δείτε ακόμη: Φρεσκαρισμένο και με 435 ίππους το Audi SQ7

Αυτό ξεχωρίζει από την πιο έντονη κλίση της οροφής και του πίσω παρμπρίζ, το ανασηκωμένο τελείωμα του καπό που σχηματίζει μια αεροτομή και τον πιο δυναμικό προφυλακτήρα με το διαχύτη. Επιπλέον, το Q3 Sportback είναι πιο μακρύ κατά 16 χλστ. (4.500 χλστ.), πιο στενό κατά 6 χλστ. (1.843 χλστ.) χαμηλότερο κατά 9 χλστ. (1.567 χλστ.) και έχει το ίδιο μεταξόνιο των 2.680 χλστ. Στα πλαϊνά του σχηματίζει πιο έντονους ώμους, που τονίζουν ακόμα περισσότερο το πλάτος του και του χαρίζουν πιο μυώδη εμφάνιση. Μπροστά διακρίνεται ο νέος προφυλακτήρας και η μαύρη μάσκα, που τονίζουν με την σειρά τους την πιο αθλητική του εμφάνιση.

Το εσωτερικό του Q3 Sportback είναι παρόμοιο με εκείνο του Q3, ενώ η μόνο διαφορά εστιάζεται στο flat bottomed τιμόνι και φυσικά στο πιο χαμηλό τελείωμα της οροφής. Παράλληλα, την high tech εικόνα του ενισχύει η ο στάνταρ ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών, καθώς και η οθόνη αφής στην κονσόλα των 10,1 ιντσών ή προαιρετικά των 12,3 ιντσών. Το μήκους 4,5 μ., πλάτους 1,84 μ., ύψους 1,56 μ. και μεταξόνιο 2,68 μ. αμάξωμά του προσφέρει άνετους χώρους για όλους τους επιβάτες, διαθέτει συρόμενο πίσω κάθισμα και μεγάλο χώρο αποσκευών 530 λτ.

Δείτε ακόμη: Η εντυπωσιακή παραγωγή του Audi e-tron (+video)

Αρχικά, το Audi Q3 Sportback θα λανσαριστεί με ένα κινητήρα βενζίνης και έναν πετρελαίου, στις εκδόσεις 45 TFSI quattro S tronic με τον 2.0 TFSI των 230 ίππων και την 35 TDI S tronic με τον 2.0 TDI των 150 ίππων. Λίγο πιο μετά θα διατεθεί με μηχανικό κιβώτιο και τετρακίνηση quattro, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει πιο δυνατό μοτέρ πετρελαίου και βασικό βενζίνης, συνδυασμένο με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V.

Το ολοκαίνουργιο Audi Q3 Sportback θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα από το Φθινόπωρο. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής θα ανακοινωθούν κοντά στο λανσάρισμα, με τιμή εκκίνησης λίγο κάτω από τις 35.000 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Ασύλληπτο Audi RS 3 πιάνει 316 χλμ./ώρα! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store