Το Audi E-Tron Vision GT με 815 ίππους (+video)

Η Audi κατά καιρούς έχει παρουσιάσει αρκετά ενδιαφέροντα ηλεκτρικά πρωτότυπα, μόνο που αυτή τη φορά, με το E-Tron Vision GT φαίνεται να ξεφεύγει τελείως. Τόσο σε εμφάνιση όσο και σε επιδόσεις. Και αυτό γιατί κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμά του έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν ο κάθε ένας ξεχωριστά 270 ίππους και του χαρίζουν μόνιμη τετρακίνηση.

Δείτε ακόμη: Ετοιμάζεται Alfa Romeo Coupe με 650 PS

Οι δύο είναι τοποθετημένοι στον πίσω άξονα και φροντίζουν ώστε να δίνουν κίνηση στους εκεί τροχούς, ενώ ο άλλος είναι αφιερωμένος στους εμπρός τροχούς. Η συνδυαστική ισχύς τους είναι 815 ίπποι, οι οποίοι χαρίζουν στο εντυπωσιακό πρωτότυπο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε επίσης: Μηνιαία συνδρομή για να οδηγείς όποια BMW θέλεις!

Το βάρος του Audi E-Tron Vision GT είναι στα 1.450 κιλά (αναλογία 1,78 κιλά/ίππο), με την Audi να υπόσχεται τέλεια κατανομή βάρους 50:50 σε εμπρός και πίσω άξονα.  Το γερμανικό υπεραυτοκίνητο δημιουργήθηκε σε μόλις έντεκα μήνες και θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση ως αγωνιστικό… Ταξί (race taxi) το οποίο θα μπορούν να δουν από κοντά οι καλεσμένοι της Audi και οι πελάτες της, στον αγώνα της Formula E στη Ρώμη αυτό το σαββατοκύριακο.

Get it on Google Play Download on the App Store