Αυτή είναι η ισχυρότερη Lamborghini παραγωγής!

Ο λόγος για την Lamborghini Sian, το πρώτο μοντέλο της μάρκας με ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο η ιταλική εταιρεία θα παρουσιάσει με κάθε επισημότητα στην έκθεση της Φρανκφούρτης την επόμενη εβδομάδα.

Η Sian διαθέτει αναμφίβολα ένα εντυπωσιακό παρουσιαστικό, το οποίο συνδυάζεται και με επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

Δείτε ακόμα: Lamborghini 3.000 ίππων με τελική 402 χλμ./ώρα! (+video)

Για την ακρίβεια μιλάμε για την ισχυρότερη Lamborghini στην ιστορία της φίρμας, η οποία κινείται από τον ισχυρό 12κυλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 6.5 λίτρων και είναι ο ίδιος που υπάρχει και στην SVJ. Στην περίπτωση της Sian όμως συνεργάζεται με ένα 48βολτο ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο προσθέτει επιπλέον 34 άλογα, φτάνοντας έτσι την συνολική ιπποδύναμη στους 819 ίππους, παίρνοντας το στέμμα της γρηγορότερης Lambo από την SVJ των 770 ίππων. Όλη αυτή η δύναμη οδηγείται και στους τέσσερις τροχούς (το σύστημα της τετρακίνησης είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο) μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων το οποίο προσαρμόζει τις αλλαγές των σχέσεων ανάλογα με το driving mode. Τέλος, το πίσω μηχανικό διαφορικό έχει δυνατότητα αυτόματου κλειδώματος! Σύμφωνα με τη Lamborghini, το 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση μόλις 2,8 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 350 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Lamborghini Aventador από 3D εκτυπωτή (+video)

Αναφορικά με το σχεδιασμό της Sian, εδώ η εταιρεία δανείστηκε αρκετά χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο Terzo Millenio, ενσωματώνοντας τα άψογα σε ένα μοντέλο παραγωγής. Όσο παραγωγή μπορεί να θεωρηθεί η κατασκευή μόλις 63 αυτοκινήτων, νούμερο που υπάρχει και στα πλαϊνά της αεροτομής και υποδηλώνει την σπανιότητα του μοντέλου. Επιστρέφοντας στα της εμφάνισης, το παρουσιαστικό της Sian είναι αρκετά επιθετικό, με LED φώτα εμπρός και πίσω, οι εισαγωγές αέρα νομίζεις θα σε καταπιούν, ενώ υπέροχος είναι ο πίσω διαχύτης από τον οποίο ξεπροβάλλουν οι απολήξεις του συστήματος εξαγωγής. Κομψή λεπτομέρεια; Οι απολήξεις έχουν το ίδιο σχήμα με τα πίσω φανάρια! Το κόστος απόκτησης της Lamborghini Sian αγγίζει τα 3,25 εκατομμύρια ευρώ! Μην τρέξετε να εκταμιεύσετε μιας και όλες έχουν βρει ήδη τυχερό κάτοχο!

Get it on Google Play Download on the App Store