Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Renault Clio (+video)

Το επίσημο ντεμπούτο της 5ης γενιάς του Renault Clio έχουν προγραμματιστεί για τις 5 του Μάρτη, ωστόσο δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε τόσο για να δούμε τον χώρο που θα φιλοξενεί οδηγό και επιβάτες.

Η γαλλική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες από το εσωτερικό του best seller της, το οποίο -όπως ολόκληρη η εξέλιξη του μοντέλου- ακολουθεί την τεχνοτροπία «Εξέλιξη και Επανάσταση». Το ταμπλό είναι ολιστικά αναβαθμισμένο, με την οθόνη αφής των 9,3 ιντσών να δεσπόζει στο κέντρο. Small Cockpit η ονομασία της, συνοδευόμενη από μια οθόνη TFT 10 ιντσών για τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων – αυτή του Small Cockpit μάλιστα, είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί σε Renault. Τα υλικά είναι 100% καινούργια, με τους Γάλλους να χωρίζουν το ταμπλό σε 3 επίπεδα.

Δείτε ακόμα: Ευκαιρία Renault Clio 1.5 diesel του 2018

Το πάνω μέρος είναι καλυμμένο από αφρώδες υλικό, με το μεσαίο να διαθέτει επίσης μαλακό πλαστικό αλλά και υψηλές δυνατότητες εξατομίκευσης, μέσω των διαφορετικών χρωματισμών που θα είναι διαθέσιμοι. Δεν θα μπορούσε να λείπει ο κρυφός φωτισμός, σε 8 διαφορετικές αποχρώσεις. Το κάτω μέρος αφοσιώνεται στην χρηστικότητα, δίνοντας έμφαση στις θήκες για τα μικροαντικείμενα και την χωρητικότητα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Το ανασχεδιασμένο τιμόνι είναι μικρότερο σε διάμετρο και χαρακτηρίζεται από τον πιο συμπαγή αφαλό, ενώ η θέση οδήγησης βρίσκεται πιο ψηλά τοποθετημένη προκειμένου να προσφέρει αυξημένη ορατότητα. Τα καθίσματα του νέου Clio προσφέρουν καλύτερη στήριξη, αφού διαθέτουν μεγαλύτερη έδρα, και σχήμα που «αγκαλιάζει» καλύτερα το σώμα. Η Renault αναφέρει ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υλικών, ακριβώς όπως και με το ταμπλό, με τα καθίσματα να συμβάλουν με τη σειρά τους στην γενικότερη αναβάθμιση της απτής ποιότητας στο εσωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Ήρθε το πιο οικονομικό Renault Clio 0.9 TCe 75 hp

Από μηχανικά μέρη οι Γάλλοι παραμένουν «σφίγγες», έχοντας γνωστοποιήσει μόνο το γεγονός ότι το επερχόμενο Clio θα είναι το πρώτο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-B, που έχει εξελιχθεί από κοινού με την Nissan και θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο -μεταξύ άλλων- των επόμενων Captur, Juke, Sandero και Outlander.

Get it on Google Play Download on the App Store