Αυτονομία 391 χλμ. για το νέο Kia Soul EV

Έπειτα από τις επίσημες μετρήσεις που διεξήγαγε η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των Η.Π.Α., ανακοινώθηκε ότι η πραγματική αυτονομία που θα προσφέρει η ηλεκτρική έκδοση του Soul θα αγγίζει τα 391 χλμ. Μπορεί η αποκάλυψη του μοντέλου να έγινε το Νοέμβριο του 2018, αλλά τότε η κορεάτικη μάρκα δεν είχε ανακοινώσει την αυτονομία που θα προσέφερε το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο. Για τη σημαντική αύξηση της αυτονομίας κομβικό ρόλο παίζουν οι νέες υδρόψυκτες μπαταρίες ιόντων λιθίου, με χωρητικότητα 64 kWh και είναι οι ίδιες που κινούν το Niro Ev και το Hyundai Kona Electric.

Δείτε ακόμη: Ρεκόρ πωλήσεων έκανε η Kia στην Ευρώπη το 2018

Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας κατά 80% με χρήση ταχυφορτιστή, θα πραγματοποιείται μέσα σε 54 λεπτά, ενώ με απλό φορτιστή απαιτούνται 9 ώρες και 40 λεπτά για την μπαταρία των 64 kWh. Να θυμίσουμε ότι το Kia Soul EV κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 201 ίππων και 395 Nm ροπής, νούμερα που υπόσχονται εξαιρετικές επιδόσεις, οι οποίες αναμένεται να κερδίσουν κι ένα μικρότερης ηλικίας αγοραστικό κοινό.

Διαβάστε επίσης: Kia Stonic από 14.590 ευρώ και με 3,9% επιτόκιο

Επιπρόσθετα ενσωματώνονται τέσσερα προγράμματα οδήγησης, τα Eco, Comfort, Sport και Eco+ τα οποία θα επεμβαίνουν τόσο στην ισχύ του κινητήρα, όσο και στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, στον κλιματισμό, την τελική ταχύτητα και σε όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με το ενεργειακό ισοζύγιο. Παράλληλα το σύστημα Smart Eco Pedal Guide θα δίνει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες και οδηγίες για την καλύτερη διαχείριση του πεντάλ του γκαζιού με στόχο την βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση.

Get it on Google Play Download on the App Store