Επίσημη πρώτη του νέου SUV BMW iNEXT

Η BMW αποκαλύπτει τα πρώτα στοιχεία και εικόνες για το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV μοντέλο της iNEXT, το οποίο αυτή την περίοδο δοκιμάζει κάτω υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες στην παγωμένη περιοχή Arjeplog της Σουηδίας.

Δείτε ακόμη: Έρχονται οι BMW X3 M & X4 M

Εκεί η γερμανική μάρκα εξετάζει την αντοχή και τη λειτουργία όλων των εξαρτημάτων κίνησης, πλαισίου και ανάρτησης σε πολικές θερμοκρασίες. Άλλωστε το κρύο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τους τεχνικούς για να δοκιμάσουν την αντοχή του ηλεκτροκινητήρα, της μπαταρίας, τον τρόπο επαναφόρτισης και το πως μεταφέρεται το ηλεκτρικό ρεύμα στα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου.

Το BMW iNEXT παραγωγής θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Dingolfing της Γερμανίας από το 2021 και θα ενσωματώνει πρωτοποριακή τεχνολογία, όπως είναι -μεταξύ άλλων- και αυτόνομη οδήγηση. Το BMW iNEXT θα είναι ένα σύγχρονο Sports Activity Vehicle (SAV), που θα συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με την απολαυστική οδήγηση, όπως αρμόζει σε μια BMW. Η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός έξυπνου συστήματος τετρακίνησης, ενώ θα εξελιχθεί ειδική ανάρτηση για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 η BMW είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο μοντέλο Vision iNEXT, για το οποίο ο κ. Harald Kruger, Πρόεδρος Δ.Σ. του BMW Group είχε δηλώσει ότι «το iNEXT project θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για το μέλλον μας, από το οποίο θα επωφεληθούν ολόκληρη η εταιρία και οι μάρκες της».

Δείτε ακόμη: Σε ποιο μοντέλο επανέφερε η BMW τη βέργα λαδιού;

Το BMW Vision iNext έχει δύο προγράμματα λειτουργίας, το Boost mode και το Ease Mode. Στο πρώτο ο οδηγός έχει τον έλεγχο, ενώ στο δεύτερο το αυτοκίνητο είναι πλήρως αυτόνομο και μεταμορφώνει το εσωτερικό του σε ένα περιβάλλον χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Τεχνικές πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο το νέο ηλεκτρικό αυτό όχημα αναμένεται να είναι υψηλών επιδόσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store