Νέα BMW Σειρά 3 Μ Performance «πνιγμένη» στο ανθρακόνημα

Ήταν ζήτημα χρόνου να παρουσιαστεί η επίσημη «φτιαγμένη» έκδοση της νέας Σειράς 3. Και η BMW δεν μας άφησε καθόλου σε αγωνία, καθώς λίγο μετά την πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου premium σεντάν, αποκάλυψε το πακέτο M Performance.

Δείτε ακόμα: «Σφαγή» μεταξύ 1.892 ίππων (+video)

Οι ανήσυχοι gentlemen που θα επιλέξουν να ντύσουν το νέο τους απόκτημα με τα καλούδια του M Division, θα χορτάσουν ανθρακόνημα καθώς οι Βαυαροί προσφέρουν το εξωτικό υλικό σε ποικίλα μέρη του εντυπωσιακού αμαξώματος, αλλά και του εσωτερικού. Το splitter στον προφυλακτήρα για παράδειγμα, προσφέρεται σε δυο εκδοχές: μια νορμάλ και μια περισσότερο αγωνιστικών προσανατολισμών, αμφότερες από carbon. Το πίσω χείλος στο πορτμπαγκάζ που εξυπηρετεί ως spoiler, επίσης διατίθεται σε δυο βερσιόν: μια διακριτική και μια πιο έντονη, επίσης από ανθρακόνημα. Η μαύρη φάσα που βλέπουμε χαμηλά στις πόρτες με τα σήματα «M Performance»; Και αυτή από CFRP. Τα καλύμματα των καθρεπτών; Το πλαίσιο της μάσκας; Ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα που φιλοξενεί τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης; Ακόμα και οι ίδιες οι απολήξεις; Καλά μαντέψατε. Όλα από ανθρακονήματα. Βέβαια αποτελούν προαιρετικό εξοπλισμό, αλλά δεν παύουν να είναι μια ιδιαίτερη νότα για την βαυαρική μπερλίνα.

Στο εσωτερικό το μοτίβο συνεχίζεται, με το πανάκριβο υλικό να συναντάται στην κεντρική κονσόλα και τις επενδύσεις των θυρών. Από κοντά και το σουέντ τιμόνι αγωνιστικών προσανατολισμών (χαρακτηριστική η κόκκινη σήμανση για τη θέση της ευθείας, ενώ ξεχωρίζει το σύστημα τηλεμετρίας M Performance το οποίο μπορεί να συνδεθεί με το smartphone σας και να στείλει στοιχεία σχετικά με τον χρόνο γύρου στην πίστα, τα πλευρικά φορτία, το πότε/πού/πόσο πατάτε γκάζι ή φρένο κλπ. Μπορεί ακόμα και να συνδεθεί με την κάμερα, ώστε να βιντεοσκοπείτε τα «αγωνιστικά» σας κατορθώματα.

Διαβάστε επίσης: Εργοστάσιο Brembo: Εκεί που κατασκευάζονται οι «άγκυρες» (+video)

Αρωγοί σε αυτά η χαμηλωμένη ανάρτηση, οι τρυπητές αεριζόμενες και χαρακτές δισκόπλακες των 18 ιντσών, οι τετραπίστονες δαγκάνες που τις συνοδεύουν και οι 19αρες/20αρες μαύρες ζάντες αλουμινίου που τις «στεγάζουν». Η BMW μάλιστα προσφέρει τσάντες που θυμίζουν ηλεκτρικές κουβέρτες, για να αποθηκεύετε τα ελαστικά επιδόσεων σε περίπτωση που τα αντικαθιστάτε με χειμερινά.

Αρχικά υπάρχουν μόνο 3 κινητήρες διαθέσιμοι: οι 2λιτροι TwinPower βενζίνης και πετρελαίου, αμφότεροι με 190 άλογα, και ο κορυφαίος 2λιτρος twinturbo των 258 ίππων για την 330i.

Get it on Google Play Download on the App Store